Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 22 maart 2014

Groene Uilen - Rotterdam basketball college 2

Spannend was het wel (zij het onnodig), goed allerminst. De gehele wedstrijd had Rotterdam een laag schotpercentage fieldgoals (qua vrije worpen waren zij denk ik procentueel beter maar ze kregen minder vrije worpen), in de eerste drie kwarten was Rotterdam (vooral aanvallend) beter in de rebounding, in het laatste kwart ging de thuisploeg (Groene Uilen) beter rebounden in de aanval maar in de laatste twee minuten noteerden de Groene Uilen verhoudingsgewijs wel heel veel turnovers: 4. Hier haalden de bezoekers 5 punten uit zodat er met nog 4 seconden te spelen een 59 - 59 stand op het scorebord stond. Twee vrije worpen waren goed voor een 61 - 59 voorsprong die de Groningers wel wisten vast te houden.

In de eerste 38 minuten noteerden beide ploegen ogenschijnlijk evenveel turnovers. Toch kwamen de Groene Uilen tot minder schotpogingen. En dat los van het grote aantal aanvallende rebounds voor de gasten. Dit omdat de aanval van de Uilen langer duurden. In mijn ogen niet geheel bewust. Maar goed ... het resultaat telt.

Het optreden van beide scheidsrechters (J. de Boer en E. van den Bosch (Geen idee wie welke naam heeft.)) was storend. Te autoritair. Communicatief erg matig. Het leidde, samen met diverse onbegrijpelijke beslissingen (het is mannenbasketball (met alle respect voor vrouwen)), tot flink wat irritatie bij de spelers van beide ploegen en de coach van Groene Uilen (hij kreeg dan ook een technische fout).

Groene Uilen blijft kans houden op de eerste plaats aan het einde van de reguliere competitie. Rotterdam, voor de wedstrijd 4e, moet blijven knokken voor deelname aan de final four.