Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 4 maart 2014

Do or die!

GasTerra Flames / Donar Groningen - SPM Shoeters / EBBC Den Bosch. De 1e wedstrijd in de halve finale van het bekertoernooi vindt vanavond (4 maart) plaats in de Groningse Martiniplaza. Op dinsdag 18 maart wordt, in de Bosche Maaspoort, de 2e wedstrijd gespeeld.

Als je de kans op de finale levend wilt houden, en de tweede wedstrijd niet tot een verplicht nummertje wilt maken, zul je vanavond voor een goede uitgangspositie moeten zorgen. Voor Den Bosch betekent dat een resultaat wat zit tussen een nederlaag van ongeveer 5 punten tot een overwinning van ongeveer 5 punten. Voor Groningen betekent dat een overwinning van 5 tot 10 punten. Het verschil zit 'm wat mij betreft in het thuisvoordeel. Groningen heeft het in de Maaspoort regelmatig moeilijk. In ieder geval relatief gezien. De steun van de aanhang in de "DONAR Dome" is van groot belang. Bij een thuiswedstrijd zijn er zo'n 3000 fans. Bij een uitwedstrijd misschien 1% daarvan.

De nummer 2 (Den Bosch) gaat dus op dinsdag 4 maart op bezoek bij de nummer 1 (Groningen) van de eredivisie, de DBL. Beide ploegen treffen elkaar op 8 maart in Den Bosch voor een competitiewedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten