Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 27 maart 2014

Sja ...

Toevoeging: de dj is eindelijk een beetje beter geworden! Hij draait tenminste niet meer het deuntje van de Harlem Globetrotters tijdens aanvallen van de tegenstanders!

GasTerra Flames vs Leiden. Een competitiewedstrijd, een ontmoeting in de reguliere fase van het seizoen. De play-offs beginnen over 4 weken. Wat kun je dan van de wedstrijd van vanavond zeggen?

Kwartstanden:
1. 24 - 9
2. 57 - 19 (33 - 10)
3. 72 - 39 (15 - 20)
4. 90 - 56 (18 - 17)

Deze wedstrijd vond plaats 3 dagen voor de bekerfinale. Zondag 30 maart in Zwolle. Hoe zullen beide ploegen de wedstrijd opvatten? Hoe hebben ze, achteraf gezien, de wedstrijd opgevat? Ik ben niet naar de persconferentie geweest omdat ik weinig bijzondere uitspraken verwacht. Vanaf mijn plek had ik goed zicht op Toon van Helfteren (de coach van Leiden).

Toontje, de coach van het Nederlandse A-team, oogde fanatiek. En, door het vertoonde spel van zijn jongens, teleurgesteld en gefrustreerd. Misschien kan hij goed toneelspelen maar het leek er niet op dat Leiden moedwillig de wedstrijd uit handen gaf.

Zijn spelers maakten een nog meer gefrustreerde indruk. Vooral point-guard Whit Holcomb-Faye en power-forward/center Kevin Thompson. Deze spelers waren zeer onsportief. Al was Holcomb-Faye de enige Leidse speler (en ook de enige speler over beide ploegen) die met een U-fout bestraft werd. Geheel ten onrechte. Het was niet verrassend dat, zeker gezien het scoreverloop, de scheidsrechters dit allemaal lieten begaan. Maar het was, ondanks dat sport oorlog is, toch wel een beetje teleurstellend dat coach Van Helfteren zijn mannen niet in toom wist te houden.

Over houden gesproken: vasthouden, duwen, beuken, slaan. Het gebeurde allemaal. En, als een scheidsrechter al eens een P-fout gaf dan begonnen de jongetjes nog te zeuren ook. Als een stel gefrustreerde pubers. Schandalig is wellicht overdreven maar ergerlijk wel.

Craig Osaikhwuwuomwan en Thomas Koenis maakten vanavond weer minuten. En dat is, met het oog op de bekerfinale, fijn. Hoe meer spelers je kunt gebruiken in de rotatie des te gunstiger. In theorie kan zoiets tot ontevredenheid (weinig speeltijd) leiden maar ik heb de indruk dat deze groep een dusdanig goed team is dat men het collectieve belang ver boven individuele belangen stelt.

A.s. zondag moet 'Donar' de eerste prijs van het seizoen pakken. Dat is geen wens, dat is een verplichting. En niet tegenover de fans maar om kans te maken op eredivisie basketball in het seizoen 2014/2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten