Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 25 maart 2014

Triple

Drie wedstrijden in een periode van 6! dagen. Vanavond (dinsdag 25 maart) spelen we thuis tegen Aris Friesland uit Leeuwarden. Overmorgen (donderdag 27 maart) spelen we thuis tegen zorg & zekerheid Leiden uit ... je verwacht het niet, Leiden. En komend weekend (zondag 30 maart) spelen we in Zwolle de bekerfinale tegen zorg & zekerheid Leiden.

We moeten deze drie wedstrijden winnen. Om verschillende redenen: ten eerste het behouden van de koppositie want de 1e plek betekent het theoretische thuisvoordeel in alle rondes van de play-offs, ten tweede het winnen van de bekerfinale tekent het winnen van prijs nummer 1 van dit seizoen en ten derde betekent een nederlaag van Aris dat onze westerburen nog kunnen zakken naar de 8e plek op de ranglijst. Dit betekent in de eerste ronde van de play-offs een ontmoeting Groningen vs Friesland. (Hoewel de kans hierop erg klein is aangezien de huidige nummer 8 (Apollo) uit 32 wedstrijden 14 punten haalde. En de nummer 9 (Rotterdam) uit 30 wedstrijden 12 punten haalde.

Leiden won met overtuigende cijfers (82 - 52) van Den Helder maar verloor enige tijd later, in Leeuwarden, met 71 - 81 van Aris. Niets is wat het lijkt (Ja, ik ben een fanatiek volger van "Wie is de mol?" en "Wie is de mol? junior") maar een overwinning van de nummer 6 van de DBL op de nummer 3 en een nederlaag van die zelfde nummer 6 (30 gespeeld - 36 punten) van de DBL tegen de nummer 7 (30 gespeeld - 18 punten) van de DBL geeft wel aan dat de ploeg niet heel stabiel is. En, daar ligt wellicht de sleutel tot succes. (Leiden wordt de sleutelstad genoemd.)

Bij Leiden is Josh (Joshua) Duinker inmiddels weer fit (speelt althans weer zo'n 30 minuten per wedstrijd waar dat enige tijd minder dan 20 minuten was). Aan de kant van Donar een tweetal spelers die de afgelopen jaren voor Leiden speelden: Arvin Slagter en Ross Bekkering.

Ross & Arvin kennen diverse spelers van de Leidse formatie, en ze kennen de coach van Leiden (Toon van Helfteren). Leiden heeft geen speler die de afgelopen jaren voor Donar heeft gespeeld noch hebben zij een speler die onder leiding van Skelin heeft gespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten