Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 4 maart 2014

Nog niets beslist

GasTerra Flames vs SPM Shoeters beloofde een kraker te worden. Dat werd het niet maar ... er is nog niets beslist! De marge (11 punten in het voordeel van de Groningers) is absoluut geen veilige buffer.

Kwartstanden:
1. 18 - 14
2. 42 - 32 (24 - 18)
3. 62 - 49 (20 - 17)
4. 77 - 66 (15 - 17)

Dat het geen comfortabel verschil in punten is geworden moet Flames / Donar zich in de eerste plaats zelf aanrekenen: veel te slordig in aanval én verdediging. Turnovers, te veel ruimte in de 'bucket' voor spelers van Shoeters, te veel aanvallende rebounds voor Den Bosch, domme persoonlijke fouten.

Nu is het wél zo dat er aan de thuisploeg ook vele zeer kinderachtige fouten werden gegeven terwijl de gasten er naar hartelust een mma-gevecht van mochten maken. Terwijl het wedstrijdbeeld dat wel vereiste werden er geen onsportieve fouten gefloten. Er werd ook slechts 1x een technische fout gegeven (aan Gonzalvez van Den Bosch) waar dit aantal toch zeker in de dubbele cijfers had moeten zijn. De manier waarop de Boschenaren protesteerden was vreselijk theatraal (en in geval van het weggooien van de bal: storend) maar natuurlijk weigerden de drie blinde muizen dit te bestraffen.

Mocht Den Bosch over twee weken dezelfde tactiek hanteren dan is mijn advies: gebruik een andere manier van verdedigen. "Donar" gebruikt veelal dezelfde manier van verdedigen, maar die levert én te veel ruimte op in de 'paint' (voor inside-spelers van de tegenpartij) én te veel ruimte aan de zijkant van het veld (ongeveer op de driepuntslijn) dit omdat de rotatie niet goed is.

Als een ploeg (of 1 bepaalde speler) goed staat te schieten (vanavond was dat Kees Akerboom jr.) dan moet je zorgen dat er geen spelers vrij staan op de perimeter, tenminste als dat spelers zijn die goed schieten.

Wanneer een ploeg in staat is om de lange mannen aan te spelen, dan doe je iets niet goed. Dat moet je stoppen!

Ook in de andere halve finale is de weg naar de finale nog voor beide ploegen open. In Leeuwarden was de eindstand vanavond 78 - 78.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten