Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 15 maart 2014

Groene Uilen v1 - DAS v1

De meiden van de Groene Uilen hebben vanavond revanche genomen op zichzelf. Enkele weken terug verloor de ploeg, overigens mede dankzij de scheidsrechters(!), onnodig van het Utrechtse Amazone UBall. Maar, vanavond werd een overwinning geboekt op DAS. En, dit is een prestatie om toch wel trots op te zijn.

Kwartstanden:
1. 16 - 18
2. 21 - 29 (5 - 11)
3. 36 - 37 (15 - 8)
4. 53 - 48 (17 - 11)

De thuisploeg kwam terug van een achterstand die maximaal 10 punten bedroeg. En, daarmee toonden de meiden veerkracht. Ja, de ploeg werd geholpen door de zwakke verdediging van de gasten uit Delft. Gecombineerd met het lage schotpercentage van de Delftse ploeg. Echter, je moet er nog wel van kunnen profiteren.

Iets wat DAS bijvoorbeeld niet lukte. Speelsters sneden middels een sterke drive makkelijk naar de basket maar de afronding bleek herhaaldelijk niet succesvol. Ook niet vanaf de vrije worplijn, bijgenaamd 'charity stripe'.

Ondanks dat de Uiltjes nog altijd moeite hebben met rebounding heersten de meiden onder de borden. Blockqueen, met zeker 5 geblokte schoten, was Bonny Appelman.

De arbitrage was vanavond verrassend goed. Met verrassend doel ik niet op de kwaliteit van de beide scheidsrechters maar op de landelijke trend. Want die is uiterst slecht! Er waren wel enkele schoonheidsfoutjes (niet toekennen van een score + bonus vrije worp aan DAS, een fout niet bestraffen als U) maar de beiden mannen waren niet opvallend. Vragen als "Maar de bal raakte toch de achterkant van het bord?" werden beschaafd, duidelijk én kalm beantwoord. Bijvoorbeeld met een simpele uitleg "Ja, maar de bal werd aangeraakt". Dat werd zonder morren geaccepteerd. Geen autoritair gedreig met technische fouten. Zoals heel veel van hun collega's wél doen.

Of die collega's niet beoordeeld worden? Jawel hoor. Maar voor veel scheidsrechters geldt: je kunt beter proberen aan een muur uit te leggen waarom het geen boom is dan aan deze arbiters uit te leggen hoe ze wedstrijden dienen te leiden.

Meestal zie je dat trends in gfolfbewegingen plaatsvinden. Nou, dat zal voor het niveau van de arbitrage niet gelden. Jaren geleden werd de daling ingezet, en die zal nooit meer worden omgebogen naar een positieve trend. Hooguit mag je een sterkere negatieve daling verwachten. Geen verrassing!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten