Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 27 februari 2015

Back - to - back

De komende 2 wedstrijden spelen we (Donar) tegen Leiden. A.s. zaterdag (morgenavond) een competitiewedstrijd in Leiden. Op donderdag 5 maart een bekerwedstrijd (halve finale) in Groningen.

Twee hele belangrijke wedstrijden. Die van grote invloed zijn op het succes dit seizoen.

De competitiewedstrijd: must win. Bij verlies is Donar (gezien het verschil in punten met Leiden én het verschil in gespeelde wedstrijden met Den Bosch) vrijwel kansloos om nog 1e of 2e te worden.

Huidige verschillen? U vraagt, ik typ.

Leiden ten opzichte van Groningen: 19 gespeeld - 32 punten vs 20 gespeeld - 30 punten. Een overwinning voor Leiden maakt het verschil 20 gespeeld 34 punten vs 21 gespeeld 30 punten. Als Leiden een inhaalwedstrijd mag spelen tegen een ploeg die niet in de top 4 staat dan levert hen dat vrijwel zeker 2 punten op. Het verschil is dan onoverbrugbaar groot.

Wint Donar, dan blijft het tussen Leiden en Groningen spannend.

Den Bosch ten opzichte van Groningen: 17 gespeeld - 28 punten vs 20 gespeeld - 30 punten. Een overwinning voor Leiden heeft als gevolg dat Donar na 21 wedstrijden nog op 30 punten staat. Den Bosch heeft dan weliswaar 2 punten minder maar wél 4 wedstrijden minder gespeeld. Het is zo goed als ondenkbaar dat Den Bosch van deze inhaalwedstrijden er geen 2 weet te winnen.

Den Bosch draait goed. Presteerde heel behoorlijk in het Europese bekertoernooi. Nu men niet meer meedoet scheelt dat in energie. Spelers zijn minder vermoeid.

Wint Donar dan behouden we een voorsprong in punten. Wellicht zal dan aan het einde van het seizoen het resultaat uit onderlinge duels beslissend zijn.

Dat we in de laatste 3 speelronden tegen achtereenvolgens Den Bosch (4 april in Den Bosch) en Leiden (18 april in Groningen) spelen kan gunstig zijn. Tussendoor spelen we, op 11 april, nog een thuiswedstrijd tegen Aris uit Leeuwarden.


De bekerwedstrijd. Do or die! In Leiden verloren we met 1 punt verschil. Winst met 2 punten verschil betekent dat we de finale mogen spelen. Hoewel het gaat om de landstitel wil je als club toch ook graag de nationale beker winnen. Het geeft voor de toekomst meer kans op een hoofdsponsor die zo'n € 500 000 wil bijdragen. En dát is wat nodig is.

In deze wedstrijd (in goed Vlaams: terugwedstrijd) kan de ploeg nog altijd niet beschikken over Sean Cunningham en Craig Osaikhwuwuomwan. Beiden zitten nog altijd een schorsing uit. Cunningham is in de competitiewedstrijd, in en tegen Leiden, weer beschikbaar.

Of Ross Bekkering, die herstellende is van een blessure, in deze bekerwedstrijd mee kan doen acht ik uiterst twijfelachtig. In Leeuwarden zou zijn gezegd dat de ploeg hem enkele minuten wil laten meedoen zodat hij in de bekerwedstrijd min of meer volledig inzetbaar is. Persoonlijk zou ik hiermee wachten tot de thuiswedstrijd tegen Weert. In deze wedstrijd kan hij dan wellicht meer spelen dan slechts enkele minuten. Daarna is hij wellicht geheel fit voor de wedstrijd tegen Rotterdam en vervolgens de uitwedstrijd, in Amsterdam, tegen Apollo.

De finale wordt op zondag 29 maart gespeeld in Zwolle. Merkwaardig is wel dat de andere halve finaleserie nog niet eens begonnen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten