Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 12 februari 2015

DONAR vs Den Bosch zaterdag 14 februari 2015

Valentijnsdag (hoewel Valentijn (Lietmeijer) speler is van Zwolle). Lief zijn voor elkaar? En voor de scheidsrechters? Nou, dat behoort niet alleen op Valentijnsdag het geval te zijn. Én, als de scheidsrechters nou eerst eens respect hebben voor de sport, de spelers, de coaches en het publiek dan worden zij misschien ook eens gerespecteerd!?! (Je krijgt tenslotte wat je verdient.)

Den Bosch speelt zaterdag haar 3e wedstrijd in minder dan een week: dinsdag een wedstrijd in Rusland (Europees bekertoernooi, donderdag een thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden en dus zaterdag een wedstrijd in en tegen Groningen.

DONAR zal haar nieuwste aanwinst (Bill Clark) presenteren. Hopelijk speelt hij veel en goed. Clark verkreeg merkwaardig snel zijn werkvergunning. Blijkbaar is de koffie op bij de IND én het UWV!

Qua punten aantal gaat DONAR redelijk gelijk op met Leiden, Den Bosch en Zwolle maar de club speelde meer wedstrijden. Het is overigens meer dan belachelijk dat de ploegen niet hetzelfde aantal wedstrijden hebben gespeeld. Volgend jaar MOET dat anders op straffe van een levenslange schorsing van bestuurders en andere verantwoordelijken binnen de FEB en NBB!

Ook MOET er een andere competitie-indeling komen (4 clubs in de EREDIVISIE!, 8 clubs in de Promotiedivisie (nummers 5 t/m 8 van de huidige DBL + top 4 huidige promotiedivisie) en 12 (2 x 6) ploegen in de 1e divisies (Noord & Zuid). Promotiedivisie volgens NBA - systeem. Daarmee bedoel ik: je speelt 2x tegen alle andere ploegen (1x uit + 1x thuis) én nog 2x tegen de 3 andere ploegen uit de eigen regio (Noord of Zuid). Bijvoorbeeld: Apollo Amsterdam, Aris Leeuwarden, Groene Uilen Groningen en Red Giants Meppel.

Een verdere beperking van het aantal buitenlandse spelers: maximaal 3 in het seizoen 2015/2016 en met ingang van het seizoen 2016/2017 maximaal 2 buitenlandse spelers. Geleidelijk invoeren van een maximum aantal spelers met een dubbel paspoort. (Nu onbeperkt, volgend seizoen maximaal 3, seizoen daarna maximaal 2 en tenslotte maximaal 1. Dat is inclusief genaturaliseerde spelers!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten