Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 20 februari 2015

België & Nederland

Af en toe lees ik ergens de wens dat er een BeNe - league komt. Een competitie voor Belgische én Nederlandse clubs. Gezien de HUIDIGE situatie van het Nederlandse(!) basketball ben ik een tegenstander van dat idee.

De voorstanders hebben de huidige situatie als motief. Ik vind dat een totaal verkeerde benadering! Je gaat, als je zwaar depressief bent, ook niet trouwen om gelukkig te worden. En, je gaat als je zwaar depressief bent geen andere mensen helpen.

Nederlandse clubs kunnen pas profiteren van een fusie als ze de zaken eerst zodanig op orde hebben dat de Nederlandse competitie kwalitatief gezien serieus genomen mag worden. Daar is voorlopig absoluut geen sprake van.

En het ziet er ook niet naar uit dat dit op korte termijn wél mag. Integendeel! Zo lang de FEB verkeerde keuzes blijft maken, zal de situatie niet verbeteren. Wilt u een opsomming van de gemaakte fouten gedurende het seizoen 2014/2015?

  1. lange tijd getwijfeld over de positie van Den Helder Kings 
  2. Den Helder Kings niet uit de competitie willen zetten 
  3. lang wachten om te beslissen of Den Helder onder de naam Drillers een herstart mag maken 
  4. Den Helder Drillers under 24 niet uit de DTL verwijderen 
  5. rond Kerst de competitie niet opsplitsen in elite A en elite B 
  6. vasthouden aan een play-offs met 6 (van de 8!) ploegen 
  7. op komst: het seizoen 2015/2016 willen starten met meer dan 4 ploegen 
In plaats van het opzetten van een BeNe - league doet de FEB er veel beter aan om zichzelf én de DBL op te heffen. Het was niks, het is niks en het zal ook nooit wat worden! 

Laat Den Bosch en Leiden dan in de Belgische competitie gaan spelen en Donar Groningen in de Duitse competitie gaan spelen. Zwolle zou geografisch gezien ook nog in de Duitse competitie kunnen gaan spelen. 

Vorm in Nederland een nieuwe eredivisie bestaand uit de huidige nummers 5 t/m 8 van de eredivisie plus de nummers 1 t/m 4 van de promotiedivisie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten