Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 25 februari 2015

Planning

Qua wedstrijdplanning is het bij de NBB & FEB al net zo'n ramp als op andere vlakken. Gisteravond (tijdens de wedstrijd Aris vs Donar) werd een wedstrijd op zaterdag 28 maart aangekondigd. Het betreft een competitiewedstrijd tussen Aris en Zwolle.

Echter, voor zover mij bekend, zit Zwolle nog in het bekertoernooi. En, heeft de ploeg nog uitzicht op een plek in de finale. Die wordt op zondag 29 maart gespeeld in Zwolle.

Mocht Zwolle zich plaatsen voor de finale dan gaan zij heus geen competitiewedstrijd spelen op 28 maart. En, ze zorgen er ook wel voor (terecht!) dat zij geen verstek laten gaan op een wijze waarmee zij bepaalde spelregels overtreden (en dus een 20 - 0 nederlaag op hun conto krijgen).

Op dit moment heeft Den Bosch 17 wedstrijden gespeeld en Groningen 20. Het verschil tussen de nummer 4 (op dit moment Zwolle) en de nummer 5 (volgens de actuele stand is dat Rotterdam) is gigantisch groot: Zwolle heeft 26 punten uit 18 wedstrijden tegenover 14 punten uit 20 wedstrijden voor Rotterdam!

Het is een grof schandaal dat men de competitie NIET heeft gesplitst in een elite A en B. En dat men niet heeft besloten dat alleen de ploegen van de elite A deelnemen aan de play-offs. In de elite A (je neemt de punten uit het eerste deel van het seizoen mee) speel je om plaatsing voor de play-offs (het thuisvoordeel).

Ja, de elite B speelt dan nergens meer om maar de twee pay-offs plekken (die nu nog gelden) zijn ook al lange tijd min of meer zeker voor Rotterdam en Leeuwarden. Mocht Amsterdam toch nog 6e worden dan biedt dit de nummers 5 en 6 nog weinig hoop voor de play-offs.

De nummers 3 en 4 (gezien de winstpercentages zijn dat Groningen en Zwolle) zijn beiden veel te sterk voor de nummers 5 en 6. Welke vier ploegen de halve finales gaan spelen is wel duidelijk. Het is alleen nog afwachten wat de eindstand van het reguliere seizoen zal zijn.

Goed gedaan hoor. Maak het basketball vooral nog verder kapot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten