Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 23 februari 2015

Under 24 alias talent league

In een tweet (bericht op Twitter) meldt Gideon dat maar weinig clubs serieus deelnemen aan de DTL (Dutch Talent League). De eredivisie voor under 24 ploegen.

Het is een kunstmatige competitie, een farce. Naast de DTL is er namelijk geen u24-competitie op lager niveau. Men is deze divisie begonnen vanwege verschillende redenen:
  1. spelers zijn op hun 20e nog niet klaar met hun ontwikkeling (voor velen is daardoor de stap naar de eredivisie voor mannen (DBL) te groot)
  2. er zou een competitie moeten zijn voor jonge spelers van eredivisieploegen die in de eredivisie weinig speelminuten hebben
  3. er zou een competitie moeten zijn voor spelers (van eredivisieclubs) die terugkomen van een blessure
Maar ...
  1. veel spelers van deze under 24 ploegen zijn jonger dan 20 jaar (waar spelen jonge mannen tussen de 20 en 24 jaar?)
  2. in de DTL spelen weinig spelers die in een selectie van een eredivisieploeg zitten?
  3. spelers die terugkomen van een blessure, die gaan weken (maanden) revalideren, en haken na verschillende trainingen vanzelf aan bij de selectie
Nu schijnt het dat er nauwelijks om prijzen gespeeld te worden (geen nationale beker) c.q. weinig wedstrijden van groot belang (geen final four). Wéér een voorbeeld van slecht beleid van de FEB! (Zoals de regel dat uit eenzelfde regio geen twee clubs mogen meedoen ook nergens op slaat! Geef clubs die hun talenten zo'n kans op ontwikkeling willen bieden alsjeblieft de kans!)

Voor het seizoen 2015/2016: ga over tot herinvoering van de under 20 competitie én handhaaf de under 24 competitie.

Bekijk of er een mogelijkheid is om er ploegen uit de huidige promotiedivisie aan toe te voegen. Desnoods met een verandering van de leeftijdsgrens. Het Nederlandse basketball is op sterven na dood. En tot nu toe mislukt iedere poging tot reanimatie. Maar ... da's logisch! (Omdat de personen die de verantwoordelijkheid dragen geen juiste visie hebben.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten