Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 28 februari 2015

Groene Uilen vs Cangeroes [mannen promotedivisie] (voorbeschouwing)

Recent las ik op een andere basketballsite dat Red Giants Meppel het gat met de Groene Uilen aan het verkleinen is. Het verschil in punten is inderdaad kleiner geworden maar volledig was het artikel in mijn ogen niet.

Red Giants had op den duur 2 wedstrijden minder gespeeld dan Groene Uilen. Logischerwijs waren de Groningers dan ook in een bepaalde fase weken achter elkaar vrij. De Meppelaren wonnen hun inhaalwedstrijden. Iets wat gezien de stand op de ranglijst ook van de Meppelse ploeg verwacht mocht worden.

Nu beide ploegen evenveel wedstrijden hebben gespeeld (15) staat Groene Uilen nummer 1 met 28 punten. Red Giants staat nummer 2 met 24 punten. Het is redelijk spannend in de promotiedivisie. (Overigens zie je ook hier verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden. Dat is dus inderdaad een probleem wat zich zowel bij de NBB als de FEB voordoet. Zoals ik kortgeleden aangaf.) Zie hier de stand.

Ik zeg voor het volgende seizoen (2015/2016): de huidige nummers 9 t/m 12 van de promotiedivisie laten degraderen en vervangen door de huidige nummers 5 t/m 8 van de eredivisie. Misschien moet je voor het seizoen 2016/2017 dan tot de conclusie komen dat er, aan de onderkant van de ranglijst, opnieuw 4 ploegen moeten afvloeien. Deze dan niet vervangen.

Het grote probleem van basketball in de promotie- en eredivisie is dat het te vaak niet spannend is. Met name in de eredivisie waar al jaren sprake is van een top, een middenmoot en een tob/flop. Wanneer ploegen niet gaan spelen in dure competities waarin ze toch niet serieus mee kunnen komen, hebben ze de mogelijkheid om zich te richten op jeugdopleiding en bevorderen van breedtesport. Dat is van groot belang voor de sport! De clubs zullen daar zelf ook profijt van hebben.

Groene Uilen vs Cangeroes. De nummer 1 tegen de nummer 4. (Van dit moment.) Groene Uilen is de regerend landskampioen van de promotiedivisie. De Groningse studenten willen deze titel graag verdedigen. Een goede plaatsing voor de final four vergroot die kansen.

Vragen voor het nieuwe seizoen: hoeveel buitenlandse spelers zal Donar contracteren? Welke spelers blijven er bij de Groene Uilen? Deze vragen aangezien de DTL (under 24) een farce is. En zeker voor de Groningse spelers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten