Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 8 augustus 2015

Ken kan het?

Donar Groningen heeft haar (nieuwe) point-guard gecontracteerd. Het gaat, zoals traditioneel is bij Donar, om een speler uit de USA. (Ooit had Donar overigens een guard uit Estland: Valmo Kriisa.)

De nieuwe speler is Ken Brown. Hij beschikt over ervaring in de USA (college) én Europa.

De selectie beschikt nu over de volgende spelers voor de (vermoedelijke) rotatie van 9 spelers:
- Ken Brown (point-guard)
- Yannick Franke (shooting-guard)
- Jason Dourisseau (small-forward)
- Ross Bekkering (power-forward)
- Dexter Hope (guard)
- Bas Veenstra (forward)
- Chase Fieler (power-forward)

In de ploeg ontbreekt in ieder geval nog 1 center. Verder is het raadzaam om nog een small-forward of een shooting-guard te contracteren. Hopelijk behoudt de club Stefan Mladenovic. Zo niet, dan zie ik graag Bill Clark terugkeren in de selectie!

En graag per december DeJuan Wright.

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Niet mee eens. Mladenovic is, voor de eredivisie, een goede speler. In meerdere opzichten allround. Aanvallend én verdedigend speelt hij verdienstelijk. Op meerdere posities inzetbaar: point-guard, shooting-guard en small-forward. Een teamspeler. Dat hij een Groninger is, is niet het belangrijkste maar is wel een pré. Spelers afkomstig (desnoods met een omweg zoals Stefan Mladenovic) uit de plaatselijke jeugdopleiding(en) is belangrijk voor de club. Na het vertrek van Bouwknecht en het niet terugkeren van Lietmeijer zie ik het als een goede, belangrijke zet om Stefan M. te contracteren. Hij kan, samen met spelers als Dexter Hope & Yannick Franke, een sterke Nederlandse kern vormen! Hopelijk besluit de club ook om naast Mladenovic ook nog Sean Cunningham te contracteren.

      Verwijderen