Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 3 februari 2018

Donar vs Den Helder Suns [VOORBESCHOUWING]

Een ontmoeting tussen de koploper én de hekkensluiter van de competitie, de DBL.

Den Helder Suns, met ingang van dit seizoen terug in de eredivisie (zonder in te stromen vanuit de promotie divisie!!), is de ploeg die tot nu toe het minste aantal winstpunten behaalde: 6 uit 16 gespeelde wedstrijden. Zij delen die 'eer' met BasketballAcademie Limburg, uit Weert.

Donar, de regerende landskampioenen, zijn de aanvoerders van de ranglijst. De marge ten opzichte van Den Bosch is in winstpunten afgemeten niet zo groot. Dit komt mede door een sanctie die het FEB-bestuur heeft opgelegd: 20 - 0 nederlaag tegen Aris i.p.v. een 58 - 84 zege. Dat is opgelegd omdat Donar in korte tijd in 2 wedstrijden korte tijd met 5 buitenlanders tegelijk speelde.

Het wou én wil er bij de FEB, de beheerders van de DBL, maar niet in dat dit een oneerlijk concurrentie voordeel is wat Aris heeft behaald ten opzichte van Apollo Amsterdam. Én dat B.A.L. Weert tekort is gedaan: tegen hen gebeurde hetzelfde maar zij wonnen in MartiniPlaza niet met 0 - 20.

Basketballleague.nl heeft het over welke spelers kunnen herstellen van hun inspanningen. Het is te triest om van in de lach te schieten. 2 wedstrijden spelen in 3 dagen is vermoeiend? Zo zielig dat.

Bradford Burgess, de nieuwe speler van Donar, is als het goed is donderdag gearriveerd. Of hij reeds de medische keuring heeft ondergaan weet ik niet. Wellicht is hij daar al wel geweest maar is de uitslag nog niet bekend?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten