Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 4 februari 2018

Donar vs Mons-Hainaut [VOORBESCHOUWING]

De 6e en tevens laatste poulewedstrijd in de 2e groepsfase. Net als in de 1e groepsfase spelen wij een thuiswedstrijd tegen een ploeg uit België om ons te plaatsen voor de volgende ronde.

Net als vorig seizoen bestaat er een kans dat wij de play-offs van het Europe Cup-toernooi halen.

Verschillen zijn er ook:

  1. in het seizoen 2016/2017 stonden wij voor de laatste wedstrijd op de 3e plaats (en op die plaats bleven wij staan), nu staan wij 1e 
  2. vorig seizoen moest er gewonnen worden met groot verschil, nu kan zelfs een kleine nederlaag volstaan (maar dan zijn we afhankelijk van het resultaat van de andere wedstrijd in onze poule) 
  3. het doel van vorig seizoen was het behalen van de 2e groepsfase, dit seizoen is het doel om de play-offs te halen (het doel was plaatsing voor de hoofdfase van het Champions League-toernooi) 
Hopelijk slagen wij er in om minimaal de kwartfinale van de play-offs te halen zodat wij volgend seizoen mogen meedoen aan het Champions League-toernooi. Of dat wij op zijn minst geplaatst worden in de 3e voorronde. 

Mons-Hainaut. De uitwedstrijd ging met 84 - 65 verloren. Het doelsaldo tussen beide ploegen is niet van belang. Mits er woensdag 7 februari een overwinning wordt behaald. 

Ik reken er op dat Sergerio 'Teddy' Gipson en Drago Pasalic kunnen spelen (dat zij hersteld zijn van blessures). Verder hoop ik dat Bradford Burgess al mag spelen. Het wachten is op de werkvergunning van het UWV en de IND.

De huidige stand in de groep: 
  1. Donar 5 gespeeld, 3 gewonnen, 2 verloren, 8 punten; doelsaldo 415 - 372 
  2. Keravnos 5 gespeeld, 3 gewonnen, 2 verloren, 8 punten; doelsaldo 366 - 386 
  3. U-BT Cluj 5 gespeeld, 2 gewonnen, 3 verloren, 7 punten; doelsaldo 378 - 397 
  4. Mons-Hainaut 5 gespeeld, 2 gewonnen, 3 verloren, 7 punten; doelsaldo 379 - 383

Geen opmerkingen:

Een reactie posten