Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 24 februari 2018

Een Dream Team?

In het seizoen 2006-2007 beschikte Donar over een spelersgroep gevormd o.a. met spelers die het seizoen daarvoor goed presteerden bij hun toenmalige werkgevers, Nederlandse clubs. Clubs uit de subtop of zelfs de kelder, dat wél. Tóch was er goede hoop dat zij en daarmee de ploeg het goed zouden doen voor Donar. Niets bleek minder waar.

Waarom? Geen idee. De ploeg was in ieder geval geen team. En dat is verrassend voor een ploeg die onder leiding staat van Ton Boot. Er werd "gefluisterd" dat de spelers geen respect hadden voor hun coach. Ik had zelf in ieder geval het idee dat er geen klik was, dat de aanpak van Boot niet werkte bij deze groep (ik sprak van een generatiekloof).

Gisteren verscheen er een bericht in de Franse media: Lance Jeter vertrekt bij JL Bourg basket? Wat zou het zijn als de kern van de huidige ploeg wordt aangevuld met belangrijke spelers (vertrokken bij de club) uit de ploeg van het seizoen daarvoor?

 • Is daarvoor voldoende budget? 
 • Lukt het tactisch om bepaalde spelers gelijktijdig te laten spelen? (Ook met het oog op de rotaties met de bankspelers?) 
 • Zijn zo veel goede spelers bereid om genoegen te nemen met een rol vanaf de bank? (Misschien wel 20 minuten speeltijd.) 
 • Ontstaat er te veel een machtsstrijd (meer dan 1 kapitein)? 
 • Zijn er, gezien de eis om minimaal 5 spelers op het formulier te hebben die tussen hun 12e en 20e jaar minimaal 3 seizoenen in Nederland hebben gespeeld, voldoende plekken voor die toppers? 
De gewenste 'home grown' spelers: 
 1. Thomas KOENIS (contract loopt nog 2 seizoenen door) 
 2. Arvin SLAGTER (contract loopt nog 1 seizoen door) 
 3. Rienk MAST (vertrekt in de zomer naar Oregon State?) 
 4. Stefan MLADENOVIC (contract met Aris loopt aan het einde van dit seizoen af) 
 5. Sjoerd KOOPMANS (met zo veel toppers kan een 'home grown' speler geen dure speler zijn, het mooist is dat een home grown speler een topper is!) 
Er blijven dan nog 7 plekken over. Daarvan mogen er in de DBL 5 een andere nationaliteit hebben dan de Nederlandse. Voor het bekertoernooi geldt een maximum van 4 niet Nederlandse spelers op het formulier. 

De spelers die doorlopende contracten hebben: 
 1. Jason DOURISSEAU (NL, 1 seizoen) 
 2. Sean CUNNINGHAM (NL, 1 seizoen) 
 3. Drago PASALIC (KROATIË (NL is aangevraagd?), 1 seizoen)
Brandyn CURRY (USA), Evan BRUINSMA (USA, NL is aangevraagd) hebben geen doorlopende contracten. Sergerio 'Teddy' GIPSON en Bradford BURGESS (beiden tijdens het seizoen gehaald ter vervanging van geblesseerde spelers (Slagter (inmiddels weer fit), vervolgens gebleven als vervanger van ROYÉ die niet voldeed aan de verwachtingen) en DOMINGO (ik verwacht niet dat hij na de zomer terugkeert bij Donar)) hebben bij hun komst contracten getekend tot het einde van het seizoen (GIPSON eerst een contract voor 2 maanden). 

Het behouden van CURRY & BRUINSMA is belangrijk. Hoewel het de club is gelukt om goede vervangers te vinden voor Lance JETER & Chase FIELER: de zojuist genoemde Brandyn CURRY (voor JETER) en Evan BRUINSMA (voor FIELER). 

Is Thomas van der MARS een home grown speler? Hoe zal het zijn om een geheel seizoen met Pasalic als '4' te spelen? 

In hoeverre is Leon Williams een optie? Maarten Bouwknecht heeft een contract met Den Bosch dat nog 1 seizoen doorloopt.
 1. Curry, Jeter 
 2. Cunningham, Slagter, Mladenovic 
 3. Dourisseau, Slagter, Koopmans 
 4. Bruinsma, Fieler 
 5. Koenis, Pasalic, Mast 
Of heb jij dan te veel hetzelfde soort spelers? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten