Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 3 februari 2018

Donar vs Suns [LIVE verslag]

Vanavond ben ik niet in de MartiniPlaza. Woensdagavond zal ik er, zo verwacht ik, wél zijn als Donar de beslissende wedstrijd tegen Mons-Hainaut speelt. (Meer over die wedstrijd in de voorbeschouwing die zondag gepubliceerd wordt.)

Donar vs Suns volg ik via Podium TV.

Eindstand: 78 - 56.

Drago Pasalic liep een rugblessure op in deze wedstrijd? (Hij had die blessure toch al?)

Jason Dourisseau ontving 2 technische fouten. Hij werd daarmee weggestuurd naar de kleedkamers.

Stand eind 3e kwart: 55 - 41.

Ruststand: 41 - 20.

De dj begrijpt nog steeds niet dat het deuntje van de Harlem Globetrotters niet gespeeld moet worden tijdens een aanval van de tegenstanders!

Een kort moment waarop Braal en Cunningham even met elkaar in discussie gaan. Donar heeft een time-out genomen.

Sergerio 'Teddy' Gipson is nog niet in actie geweest. Vorige week was hij geblesseerd, maar hij speelde wél tegen Keravnos. Zou hij vandaag, uit voorzorg, worden gespaard? Omdat er a.s. woensdag een belangrijke wedstrijd moet worden gespeeld? (Tegen Racing Beverwijk deed Gipson niet mee. Drago Pasalic (schouderblessure) speelde overigens die wedstrijd ook niet.)

Stand eind 1e kwart: 23 - 9.

Donar is slordig. Verder is het schotpercentage (gevoelsmatig) niet echt hoog. Er worden diverse driepunters gemist. Maar ook (meerdere malen zelfs), in 1 aanval, 3 lay-ups.

Tjoe de Paula zal vanavond, vanwege een blessure, niet spelen.

Over Bradford Burgess is nog niets bekend gemaakt. Zou hij wel blijven als Donar zich onverhoopt niet weet te plaatsen voor de play-offs van het Europe Cup-toernooi? Daar ga ik overigens niet vanuit. In hoeverre is er sprake van een try-out periode?

Burgess is getuige van de wedstrijd. Hij zit op de BBC-tribune.

Suns: op 13 januari won Donar met 98 - 62. Tjoe de Paula werd met 19 punten topscorer van zijn ploeg én de wedstrijd. Hij was van februari 2016 tot en met mei 2017 speler van Donar onder coach Erik Braal. In deze periode won hij met Donar 2x het landskampioenschap, 1x de NBB-beker & 1x de supercup.

Donar: 7 spelers in de dubbele cijfers. Alle 5 starters + 2 reserves. Jason Dourisseau speelde niet in verband met een blessure. Stephen Domingo was toen nog speler van Donar. Hij is, vanwege een blessure, sinds 18 januari geen speler meer van Donar. Hij keerde op 27 januari terug naar de USA. Voor een second opinion. Uitslag nog niet bekend?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten