Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 7 februari 2018

Donar vs Mons-Hainaut [VERSLAG]

Sweet Sixteen

Dit gaat niet over een tv-programma zoals Tiener moeder, 13 en zwanger of Boertanger Butjes. (Excuses voor de inwoners van Boertange!)

Donar heeft zich vanavond geplaatst voor de 3e ronde van het FIBA Europe Cup-toernooi: de play-offs. Hier doen 16 ploegen aan mee: 8 ploegen die vanuit het Europe Cup-toernooi doorstromen + 8 ploegen vanuit het FIBA Champions League toernooi.

De ploegen uit het Champions League toernooi hebben in dat toernooi de play-offs niet weten te halen. Omdat zij niet bij de beste 4 ploegen zijn geëindigd in de poule waarin zij spelen.

Kwartstanden:
  1. 25 - 18 
  2. 47 - 42 (22 - 24) 
  3. 67 - 53 (20 - 11) 
  4. 96 - 72 (29 - 19) 
Wij, Donar, speelden grote delen van de wedstrijd goed (op zijn minst redelijk). Af en toe was het slordig (met name in de aanval) maar ... een ploeg als Mons, die goed kan schieten (zeker ook van afstand), op 72 punten houden verdient lof. 

Dit was het debuut van Bradford Burgess. Hij komt ritme tekort. Dat is denk ik ook de reden waarom hij diverse ballen net mis schoot (op de ring). Verder oogt hij enkele kilo's te zwaar. Ik zal, met mijn zwemband, niets slechts over zeggen. Bradford speelde mijns inziens geen slechte pot. Hij was nuttig. 

Burgess speelt met nummer 23, en lijkt wel een beetje op Draymond Green van de Golden State Warriors. Brandyn Curry (spelend met nummer 20, en niet met nummer 30!) kent in mijn ogen wel een beetje gelijkenis met Stephen Curry van diezelfde Golden State Warriors. 

De slogan van de Warriors is "strength by numbers". Nou ... wij hebben veel fans, veel supporters. De wedstrijd van vanavond was uitverkocht. Onze strijdkreet is "Together". 

Wij deden het samen. TEAMspel is ons wapen, en dat werd vanavond weer benut. Wie naar scores kijkt zal dat  misschien niet zien, maar het is wél zo. 

Morgen (donderdag 8 februari) vindt de loting plaats. Wellicht mogen wij in de 1e ronde van de play-offs spelen tegen Oostende? Een weerzien nu al met Chase Fieler? Óf ... opnieuw een confrontatie met Estudiantes (Madrid)? De Spaanse club heeft afgezien van deelname aan de play-offs van het Europe Cup-toernooi. Geen verrassing. De ploeg had eerder al laten weten dat zij, als zij verloren zouden hebben in de kwalificatiefase van het Champions League - toernooi, niet wilden meedoen aan het Europe Cup-toernooi.

Jammer! Ik denk namelijk dat wanneer Donar in het Champions League - toernooi had gespeeld, en (zoals Estudiantes nu) als 5e was geëindigd in de poule, wij wél zouden willen spelen in het Europe Cup - toernooi.

Ik ben trots én blij dat wij de play-offs van dit toernooi hebben gehaald. Het doel (al was het oorspronkelijke doel de hoofdfase van het Champions League-toernooi) is behaald: verder komen dan vorig seizoen. Dat geeft aan dat wij als club ook sportief gezien goed bezig zijn. Het succes van vorig seizoen is geen toeval.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten