Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 3 februari 2018

Geen stream, geen DBL 2

Ik zei het al eerder: als jij geen LIVEstream verzorgt hoor jij niet thuis in de DBL.

B.A.L. (Weert) is inmiddels niet meer de enige club die geen LIVEstreams meer aanbiedt.

Waarom het te veel moeite is? Misschien is het wel gewoon onwil.

Tekenend is dat de clubs die geen LIVEstream aanbieden niet tot de "top" 4 behoren. Het zijn clubs met ploegen die de DBL veel beter kwijt dan rijk kan zijn. Al hun goede bedoelingen ten spijt!

B.A.L. heeft, zo lijkt het, best een goede missie (en wellicht ook visie, maar zo goed ben ik nu ook weer niet op de hoogte). Diverse jonge spelers in het 1e team. Voor de aanlevering van nieuwe spelers is er de academie. (Zal men spelers kwijt raken aan de Orange lions academy?)

Den Helder leunt op buitenlandse spelers en één Nederlandse routinier.

Apollo Amsterdam heeft een ploeg met daarin ervaren Nederlanders.

Aris Leeuwarden speelt met diverse Amerikanen én een Litouwer (allen broodbasketballers, geen teamspelers) en wat Nederlanders die soms uitkomen in het nationale B-team van Nederland. Mladenovic was enkele jaren terug A-international.

Echt: onderneem nou eens de juiste acties!

  1. Hou 4 ploegen in de DBL, saneer de overige ploegen weg naar de nieuwe promotie divisie 
  2. Hef de DTL op 
Hopelijk gaat Den Helder Suns volgend seizoen meer kiezen voor Nederlanders. En dan, met alle respect, geen oude rotten. Dexter Hope, Jeroen van der List & Craig Osaikhwuwuomwan zijn denk ik leuke spelers voor de Suns.

Aris gaat hopelijk ook afscheid nemen van Kumelis & Blackman. Tim Hoeve, Sjoerd Koopmans, Bas Veenstra & Daan Maring zijn denk ik een leuke aanvulling op Vaidas Tamasauskas (waar staat die nu onder contract?). 

Hopelijk neemt Landstede afscheid van Sherron Dorsey-Walker & Jordan Gregory, en contracteren zij Stefan Mladenovic & Valentijn Lietmeijer als vervangers. Lietmeijer speelde in het verleden al 2 seizoenen bij Landstede basketball. Zet ook Niels Bunschoten daarbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten