Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 10 februari 2018

Wedstrijdhal?

Een permanente trainingshal (in een van de zalen van MartiniPlaza) lijkt er te komen. Braal sprak hier in zijn nieuwjaarswens (eind december) over en noemde "juni" als moment.

Hoe zit het met de beschikbaarheid van een wedstrijdhal? Te vaak moet Donar wedstrijden omgooien (en zo het thuisvoordeel uit handen geven) of zelfs uitwijken naar andere hallen.

Straks plaatst Donar zich eens voor een best-of-7 serie met het recht op maximaal 4 thuiswedstrijden, maar kan er door beschikbaarheid van de hal slechts 3x in MartiniPlaza worden gespeeld. Dat is te gek voor woorden, dat is echt belachelijk.

Oldenburg wordt vaak genoemd als voorbeeld voor de wedstrijdhal. Die ken ik niet. Het sportcentrum in Almere, hoewel wat saai, vind ik wel een hal die als voorbeeld kan dienen: meerdere ringen (daar 2, ik zou er minstens 3 willen), met diverse openingen zodat jij met trap/lift achter de tribune komt en dan door zijn opening naar de voorzijde van de tribune gaat, en daar de tribune beklimt. De eerste ring is redelijk op hoogte gebouwd zodat er om het veld voldoende ruimte is voor mensen in rolstoelen. (Ik zou willen dat die op verhogingen komen zodat ook zij goed zicht hebben op het speelveld. Dat is in MartiniPlaza nu niet het geval.) Meerdere verkooppunten achter tribunes zodat er tijdens pauzes voldoende tijd is om eten/drinken te halen. Meerdere toiletruimtes zodat er ook voldoende mogelijkheden zijn om die behoeftes te doen.

Vlaggen in de nok voor de gewonnen prijzen, vlaggen in de nok van de nummers die als eerbetoon niet meer gebruikt worden. (Wanneer volgt het nummer 13 (Hein Gerd Triemstra)?) Zullen Dourisseau, Slagter, Cunningham & Koenis in de toekomst volgen? En in de gangen + het restaurant de 'walk & hall of fame'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten