Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 26 februari 2018

Kroatië vs Nederland [LIVEblog]

U zit mogelijk naar de wedstrijd te kijken. Deze wordt uitgezonden op tv.

Kwartstanden:
  1. 25 - 13 
  2. 44 - 34 (19 - 21) 
  3. 59 - 60 (15 - 26) 
  4. 82 - 78 (23 - 18)
Het Nederlands team is goed teruggekomen in de wedstrijd gedurende het 3e kwart. Minder balverlies, een hoger percentage schoten dat raak is en (waarschijnlijk) een betere verdediging. 

Ik doe maar een aanname want ik heb de 1e helft niet gezien. Omdat het Nederlands team het van haar verdediging moet hebben, is dat mijn verwachting. Nederland is aanvallend niet slecht maar in vergelijking met de concurrentie veel meer afhankelijk van haar defensieve kwaliteiten. 

Nu, in het 4e kwart, lukt het "ons" niet om het goede spel van het 3e kwart een vervolg te geven. Mijns inziens is onze selectie niet diep genoeg qua rotatie. 
  • Charlon Kloof, een alles-of-niets-spelverdeler, is (mits goed spelend) duidelijk beter dan Leon Williams. In de zin van: effectief in aanvallend opzicht. Hij is defensief niet zo sterk. 
  • Thomas van der Mars is, bij het gebrek aan Nicolas de Jong & Thomas Koenis, de enige goede center. Nick Oudendag is kwalitatief veel en veel minder. 
  • Roeland Schaftenaar is een betere speler dan Jito Kok. Zeker als schutter. Kok mist ervaring. Schaftenaar speelde niet eens zo veel interlands, maar hij is al langer actief op het hoogste clubniveau. Henk Norel is wegens blessureleed niet inzetbaar. 
  • Arvin Slagter, de captain, is geen starter maar hij is bijna onmisbaar. Jessey Voorn is onvoldoende in staat om hem adequaat te vervangen.
  • Yannick Franke, de jongste international, is in het Nederlands team veel beter dan als clubspeler (tenminste in Nederland). Hij komt beter tot zijn recht vergeleken met de periode bij Donar. Worthy de Jong is niet op dreef.
Individueel zijn dat niet de beste spelers maar ... de 'teamdefense' is goed genoeg om weerstand te bieden aan de Kroaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten