Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 21 februari 2014

All-star gala

Zondag wordt in Den Helder (in de Kings Dome) het all star gala gehouden. Er is genoeg "kritiek" op het format. Heel duidelijk hoe het dan wél moet volgens de critici is het allemaal niet.

De splitsing Nederlanders vs niet - Nederlanders juich ik niet toe. Zeker niet als de bondscoaches worden aangesteld als de coaches van det Nederlandse all stars terwijl de clubs(!) waar deze mensen de coaching doen niet de beste ploegen met een Nederlandse coach zijn! Dat wil zeggen: Den Bosch heeft (in de persoon van Sam Jones) weliswaar een "Nederlandse" coach en is daarmee de beste ploeg met een "Nederlandse" coach (2e op de ranglijst) maar tussen Jones en Van Helfteren (de andere coach van de Nederlandse selectie) komen nog twee Nederlandse coaches: Matrixx Magixx Wijchen en Landstede basketball Zwolle.

De selectie, nota bene als starter, van LaShard Anderson vind ik echt onbegrijpelijk! Rotterdam basketball college staat op de 7e! plaats. En waarom Niels Vorenhout de Zuidelijke u23 selectie mag coachen snap ik ook niet. Waarom is voor bijvoorbeeld Ferry Steenmetz deze eer niet weggelegd?

De zuidelijke selectie vind ik, afgezien van Dimeo van der Horst, overigens wel een zwakke indruk maken.

Ik zou de volgende spelers kiezen als starters van de noordelijke selectie: small-forward Yannick van der Ark (Groningen), center Max van Schaik (Den Helder), power-forward Quincy Treffers (Den Helder), shooting-guard Valentijn Lietmeijer (Zwolle) en point-guard Dexter Hope (Aris). Je zou eventueel nog "klein" kunnen gaan spelen in de volgende opstelling: small-forward Valentijn Lietmeijer, center Quincy Treffers, power-forward Yannick van der Ark, shooting-guard Dexter Hope en point-guard Maarten Bouwknecht (Groningen). Zeker die laatste samenstelling lijkt me erg interessant! Men zou met beide formaties, maar zeker in de laatste opstelling, heel goed voor "5 man out" kunnen kiezen als tactiek in de aanval. Dus: 5 spelers buiten de 'bucket' die insnijden (zeker als de 'backdoor' open staat). Als die ruimte er niet komt, kan deze ploeg denk ik wel schieten.

Waarom doen er speelsters van ploegen uit de promotiedivisie mee aan het all-star gala? Zijn er dan zo weinig eredivisiespeelsters? Ik dacht dat we 7 eredivisieploegen hebben met 12 speelsters voor iedere ploeg!

Het zou mooi zijn als de Nederlandse selectie in de volgende samenstelling speelt: small-forward Worthy de Jong (Leiden), center Josh Duinker (Leiden), power-forward Jeroen van der List (Den Helder), shooting-guard Kees Akerboom (Den Bosch) en point-guard Rogier Jansen (Den Helder).

En dat tegen de buitenlanders small-forward Patrick Richard (Wijchen), center Tai Wesley (Den Bosch), power-forward Justin Knox (Den Helder), shooting-guard David Gonzalvez (Den Bosch) en point-guard Emanuel Ubila (Den Helder).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten