Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 1 februari 2014

Minder goed dan uitslag doet vermoeden

De uitslag (2 punten verschil) doet wellicht vermoeden dat het een goede, spannende wedstrijd is geweest vanavond in de Groningse MartiniPlaza. Niets is minder waar!

Het was, vooral aan de zijde van de thuisploeg, een matige vertoning.

Kwartstanden:
1. 11 - 22
2. 39 - 43 (28 - 21)
3. 57 - 55 (18 - 12)
4. 80 - 78 (23 - 23)

9 turnovers in de eerste helft (2e helft niet geteld!), 2 keer een fieldgoal tegen uit een turnover, 5 fieldgoals tegen uit backdoor-situaties. Dát is allemaal veel te veel van het kwade! Het was, bekeken vanuit het oogpunt van Donar-fans, maar goed dat Zwolle gaandeweg de wedstrijd niet meer zo makkelijk wist te scoren want anders was het (na de 4 - 16 voorsprong voor Landstede basketball) wellicht dramatisch afgelopen voor de GasTerra Flames.

Overige tussenstanden (time-outs):
2 - 12
25 - 35
33 - 37
36 - 40
47 - 49
59 - 59
72 - 67

Er ging ook vanavond weer van alles mis wat het hele seizoen al niet goed gaat: verdedigen op de pick & roll (afdraaien naar buiten), (defensief) rebounden én (gruwelijke fout van de dj!) deuntje van de Harlem Globetrotters tijdens aanvallen van de gasten.

Wanneer houdt dit op? Als Donar historie is? Over het feestje in het Donar-museum: Het was gezellig op het feestje Donar-historiedag. Fijn dat dit mogelijk was! (Gevolg van een goed gesprek tussen het huidige bestuur en de sv?) Jammer dat er weinig oud-spelers en coaches aanwezig waren. Er kwamen nog wel wat spelers van de huidige ploeg langs.

Nou ja, laten we het als Groningers zijnde positief bekijken: de thuisploeg won.

Ander minpuntje? De refs besloten te weinig tot no-calls. Men floot voor aanvallende fouten die er niet toe deden waardoor scores niets geteld werden. Veel te strikt gefloten! Terwijl men een onsprotieve fout slechts bestrafte als zijnde een gewone persoonlijke fout.

Nóg een minpunt: de technische fout van coach Skelin. De arbiters besloten tot het geven van een P tegen een speler van de Groninger ploeg. Daar kan je het mee oneens zijn. Maar sta niet zó duidelijk te protesteren. Je behoort te weten dat de scheidsrechters hier een technische fout voor geven.

Dat is twee vrije worpen (van 61 - 59 naar 61 - 61) + balbezit. Ondanks zijn gemiste vrije worpen werd Jason Dourisseau de topscorer én mvp. Niet iedereen speelde zo'n gelukkige wedstrijd.

Ik durf wel te voorspellen dat het spel in de komende bekerwedstrijd tegen de Den Helder Kings vele malen beter zal moeten zijn anders gaat het lastig worden om de halve finales te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten