Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 15 februari 2014

Groene Uilen vrouw A vs Amazone vrouwen A

De Groningse studentes ontvangen vanavond, in de Willem-Alexander sporthal, Amazone uit Utrecht.

De Amazones en de Uilen doen nog volop mee in de strijd om plaatsing voor de Final 4. Amazone staat op de 2e plaats met 8 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. Groene Uilen staat op de 3e plaats met 4 punten uit 4 gespeelde wedstrijden. Op 11 januari (2014) werd het in Utrecht 59 - 52 voor Amazone. Eenvoudige rekensom: Uilen moet vanavond winnen met minimaal 8 punten verschil.

Als die Final 4 niet in hetzelfde weekend starten als wanneer de Elfstedentocht wordt verreden dan zou(den) 1 (of meer) geblesseerde speelster(s) van de Groninger studentenclub wellicht nog kunnen meedoen. Maar de focus ligt op de competitie, op de speelsters die nu kunnen spelen!

De Uilen is een groep meiden waarvan een aantal onervaren (leeftijd, of al wel iets ouder maar jaren op een lager niveau gespeeld): Loïs Sinnige, Hanne Nijtmans, Bonny Appelman. Dit is beslist geen verwijt (ik heb zelf nooit hoger gespeeld dan 3e klas rayon) maar slechts een constatering. En iets waar je (denk ik) rekening mee moet houden. In de zin van: de meiden, en dus ook de groep, moet(en) nog veel leren. Die potentie, en de bereidheid, is er. Een ontwikkelingsproces gaat met vallen en opstaan, met stapjes vooruit en achteruit.

Vanavond speelt Linda Mak gewoon mee. Zij is al drie weken terug. Er werd ergens geschreven dat de Groningse ploeg het voor de rest van het seizoen zou moeten doen zonder Linda Mak en Femke Vaandrager. Nou, spijtig genoeg heeft Femke het hele seizoen niet kunnen spelen. En, dat gaat ook niet meer gebeuren. Ze moet eerst nog geopereerd worden.

Er zijn wel geblesseerden maar dat zijn anderen. Inge Beenen bijvoorbeeld. Daardoor ontbrak zij ook in de bekerwedstrijd tegen Grasshoppers. Ze is inmiddels geopereerd, en is nu aan het revalideren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten