Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 26 februari 2014

IT

Op Facebook lees ik de laatste weken regelmatig berichten over "It-girls". Het gaat niet over een discotheek van weleer. De meiden zien er mooi uit, zijn redelijk bekend. Hun status hebben ze verkregen dankzij hun uitstraling ze hebben 'het'. Wat dat ook moge zijn.

Ik ga het in dit verhaal met je hebben over een speler die 'het' ook had. En zijn initialen zijn I.T. De point-guard van de Detroit Pistons. Kampioen van de NBA in 1989 en 1990. De leider van de 'Bad boys': Isiah Lord "Zeke" Thomas III.

Ondanks zijn kwaliteiten én ondanks dat hij, met zijn ploeg, in 1989 en 1990 kampioen was geworden, werd hij niet gekozen in het 'Dream Team'. De nationale ploeg van de USA op de Olympische Spelen van 1992, in Barcelona. Van de Pistons werd niet 1 speler geselecteerd. Alleen hun coach (Chuck Daly) had de eer om de coach te zijn van deze ploeg.

Waarom er geen speler van de Pistons was gekozen? Al jaren worden verschillende redenen genoemd: Michael 'Air' Jordan zou niet willen dat er een speler van de Pistons meedeed, de Pistons waren tijdens de play-offs naar de kleedkamers gegaan terwijl de wedstrijd nog niet officieel afgelopen was.

Dat laatste werd, in mijn ogen zeer ten onrechte, als onsportief gezien. Ik vind het soft om na een nederlaag te gaan handjes schudden! Je behoort de smoor in te hebben. Heel begrijpelijk dat de Pistons de afgang niet wilden meemaken om na het laatste fluitsignaal te worden benaderd door de winnaars (Chicago Bulls).

Isiah Thomas was een geweldige point-guard. Hij kon heel goed de bal spelen naar ploeggenoten, hij kon scoren, hij kon verschrikkelijk goed én hard verdedigen, hij was atletisch, kon snel rennen en hoog springen.

Mijns inziens had Thomas een speler moeten zijn van het 'Dream Team'. En niet John Stockton. Verder had Dennis Rodman gekozen moeten worden en niet Clyde Drexler (al speelden die op verschillende posities).

Dat Rodman samen kon spelen met Michael Jordan en Scottie Pippen bewezen ze later. Toen de ploeg kampioen werd in 1996, 1997 en 1998. Wat was het mooi geweest als al die rivalen van de Lakers ("Magic" Johnson), de Celtics (Larry Bird), de Bulls ("Air" Jordan en Scottie Pippen) en de Pistons (Thomas en Rodman) samen hadden gespeeld in die historische ploeg, in hét Dream Team!

De mix van kwaliteiten: aanvallen, verdedigen, passen, rebounden. Het zou geweldig zijn geweest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten