Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 16 februari 2014

Nog enkele weken te gaan ...

De play-offs van de DBL (mannen eredivisie) begint na een reguliere competitie van 36 rondes: 10 ploegen, iedere ploeg speelt 4x tegen elkaar (2x uit, 2x thuis). Het aantal gespeelde wedstrijden varieert van 23 (Rotterdam en Zwolle) tot 25 (Apollo Amsterdam, Leiden, Den Bosch, Donar Groningen).

Het verschil in gespeelde wedstrijden is nog groter geweest. En dat is een heel slechte zaak! Het tekent het amateurisme van de sport. Die ook al jaren lijdt onder de waardeloze arbitrage. Nederlandse scheidsrechters (ook in andere sporten) slagen er structureel niet in om te presteren. Niet dat de sporters nou wel zo goed presteren maar daar zie je zo af en toe nog wel een lichtpuntje (iemand die wereld- of Olympisch kampioen wordt).

Als je kijkt naar Europese wedstrijden dan zie je dat scheidsrechters uit het buitenland over het algemeen veel beter in staat zijn om een wedstrijd in goede banen te leiden. Dat zit 'm niet in hun spelregelkennis (daarin zie je vaak genoeg een vergissing) maar verder vallen ze niet op. Hun houding is veel positiever, veel bescheidener. Zonder dat ze nou té nederig zijn. Als ze moeten optreden dan doen ze dat.

De huidige stand in de DBL:
  1. GasTerra Flames 25 gespeeld 42 punten
  2. SPM Shoeters 25 gespeeld 38 punten
  3. Den Helder Kings 24 gespeeld 34 punten
  4. Zwolle 23 gespeeld 30 punten
  5. Matrixx Magixx 24 gespeeld 30 punten
  6. ZZ Leiden 25 gespeeld 30 punten
  7. Aris 24 gespeeld 16 punten
  8. Rotterdam 23 gespeeld 12 punten
  9. Apollo Amsterdam 25 gespeeld 8 punten
  10. Weert 24 gespeeld 2 punten
Qua confrontaties in de eerste ronde van de play-offs gaat mijn voorkeur uit naar:
1. GasTerra Flames - Aris Leeuwarden 8.
5. Matrixx Magixx - Zwolle 4.
3. SPM Shoeters - Leiden 6.
7. Rotterdam - Den Helder Kings 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten