Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 8 februari 2014

Simpele zege voor Flames

De Groningers, lijstaanvoerders van de Dutch basketballleague, wisten vanavond in de Helderse Kingsdome eenvoudig te winnen van Den Helder Kings.

Dit beviel de ongeveer 50 meegereisde fans (uit stad (Groningen) en ommeland) prima getuige hun vrolijke uitspraken. Het thuispubliek beloonde dat enthousiasme met een ludiek "Boeren! Boeren!". De nuchtere Grunnegers lieten zich niet van de wijs brengen en schreeuwden na iedere score van hún helden dan ook luidkeels "Boeren! Boeren!".

De poging van de man achter de microfoon om de fans van de Kings aan te moedigen ("Ik hoor alleen maar Groningers. Mensen laat u horen!") werd van keurige Groningse repliek gediend: "Donar Groningen lalalalala!".

De uitslag van de wedstrijd was 68 - 86. Hiermee behaalden de Groningers (op 1 punt na) dezelfde score als vorige week woensdag (bekerwedstrijd). De spelers van de thuisploeg kwamen echter 17 punten tekort om hun score van toen te evenaren.

A.s. donderdag (13 februari) is in Groningen de tweede wedstrijd in de kwartfinale tussen beide ploegen. De winnende ploeg ontmoet in de halve finales (ook over twee wedstrijden) SPM Shoeters Den Bosch.

In Den Helder was de uitslag 85 - 85. Geen overtime aangezien het in de bekerwedstrijden over het beste saldo na twee wedstrijden gaat. Mocht a.s. donderdag na vier kwarten de stand toevallig 65 - 65 zijn dán volgt wél een verlenging! Dan is het niet zo, zoals bij het befaamde campingspelletje genaamd voetbal, dat de ploeg met de meeste punten gemaakt in een uitwedstrijd tot winnaar wordt uitgeroepen.

Enkele "bijzonderheden":
1. Rogier Jansen kreeg een onsportieve fout wegens het vasthouden van de doorgebroken Quentin Pryor
2. Meerdere fouten (begaan door spelers van Den Helder) hadden een onsportieve fout als sanctie moeten hebben maar ...
3. de arbiters die redelijk begonnen (vooral Paul den Hartog floot voor zijn doen goed in de eerste minuten) verslapten (eenzijdig) naar mate de wedstrijd vorderde (het was in het nadeel van Donar, en het had er alle schijn van dat de drie scheidsrechters het een spannende wedstrijd wilden laten blijven)
4. Quincy Treffers werd uitgeroepen tot man of the match (in de tweede helft, vooral in het vierde kwart) wist hij weliswaar diverse punten te maken maar dat was mijns inziens niet zijn verdienste: Donar ging minder fanatiek, minder geconcentreerd, spelen én Treffers werd, in de ruimte die hij kreeg van de Groninger verdediging, goed aangespeeld door zijn ploeggenoten
5. Justin Knox (de nummer 21 van de Kings) wilde gaan vechten met Ross Bekkering (omdat hij zijn vijfde fout had gemaakt), zelfs toen hij naar de bank liep probeerde hij Bekkering nog kwaad te maken.

Spijtig (vind ik) was het geringe aantal speelminuten voor het trio Van der Ark, Bouwknecht en Hof. Nu begrijp ik het nog wel van Bouwknecht (die de laatste tijd in het eerste minder goed speelt dan aan het begin van het seizoen) maar Hof (die wat mij betreft sowieso te weinig speeltijd heeft) en zeker Van der Ark spelen goed in de minuten dat ze mogen meedoen.

Ik vind dat je die jongens ook moet laten spelen als het nog een wedstrijd is, en er dus druk op die jongens komt te liggen als ze mogen spelen (daar leren ze van)! Maar, zeker in een wedstrijd waarin je de hele wedstrijd een ruime voorsprong in handen hebt moeten ze meer spelen. Zeker als spelers (Bekkering, Koenis) in foutenlast komen.

Donar / Flames speelde overigens niet eens een goede wedstrijd. Een toeschouwer vroeg na afloop "Speelde Groningen erg goed of is dit hun gewonen niveau? Want het was in de bekerwedstrijd toch een gelijkspel?". Een andere Groningse fan reageerde (enigszins diplomatiek) "Dit is wel hun gebruikelijke niveau maar Den Helder speelde vanavond denk ik minder goed dan gewoonlijk". Ik zie Den Helder alleen spelen als ze in Groningen op bezoek komen maar ... Donar speelde zeker niet veel beter dan ze anders doen. Zo gaven we in de verdediging veel ruimte weg, was de rotatie opnieuw niet goed, hebben we nog altijd moeite met de penetratie van guards, plukten we erg weinig rebounds, was de passing te vaak te slordig en maakten de tegenstanders eigenlijk veel te veel punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten