Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 12 februari 2014

Stapje voor stapje naar de beker!

Donderdag a.s. (13 februari 2014) is de tweede wedstrijd in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. Return zoals de Angelsaksen het zeggen. Terugwedstrijd volgens onze zuiderburen (Belgen).

In de Kingsdome te Den Helder was de uitslag 85 - 85. Derhalve volstaat een 1 - 0 respectievelijk 0 - 1 zege om de halve finale te halen. Nou is de kans wel erg klein dat na 4 x 10 minuten die score op het bord staat. Slechts 1 raak geschoten vrije worp in 40 minuten tijd, dat zou wel een unicum zijn.

Een competitiewedstrijd in Den Helder eindigde afgelopen zaterdag (8 februari) in 68 - 86. Als het de Groningers lukt om Den Helder opnieuw onder de 70 punten te houden, dan is de kans groot dat zij de halve finale mogen spelen. In eigen hal maakt de ploeg regelmatig meer dan 75 punten. (Van een score van 100+ is zelden sprake. Maar dat is ook nooit een doel op zich.)

Of aan de zijde van Den Helder de nieuwe point-guard mag meespelen van de NBB is mij nog niet bekend. Dat zullen we derhalve moeten afwachten.

Winst of verlies is afhankelijk van de prestaties in de aanval en verdediging. Gezien de positie op de ranglijst en de statistische gegevens zijn die bij Donar goed en bij Den Helder Kings zeker voldoende. Maar als kritische toeschouwer heb ik toch regelmatig het idee dat diverse facetten van het spel beter kunnen én moeten.

De winnaar van deze kwartfinale zal in de halve finale spelen tegen het Bosche SPM Shoeters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten