Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 25 februari 2014

Love

U zult er wel verrast zijn dit artikel te lezen. De artikelen waren (bijna) altijd gewijd aan de Nederlandse competities. Maar, nu toch iets over de NBA.

Regelmatig wordt er gesproken over mogelijke transfers, de 'trades'. Welke clubs ruilen spelers met elkaar? (Daar zijn soms 3 of meer clubs bij betrokken, met 10 of meer spelers op dat moment en 5 of meer toekomstige spelers (draft picks).)

Een van de meest genoemde clubs (in mijn ogen) is mijn favoriete club: de Boston Celtics. De geruchten gingen dan vooral over Rajon Rondo. Hij werd met diverse clubs in verband gebracht, maar speelt gelukkig nog altijd voor de Celtics.

Iemand die voor de toekomst in verband wordt gebracht met de Celtics, omdat hij binnenkort transfer vrij zal zijn (free agent), is de power-forward van de Minnesota TimberWolves: Kevin Love. Hij doet me toch wel een beetje denken aan een grote ster van de Celtics van vroeger: Larry Bird.

Love is een slimme speler die hard werkt, goed kan schieten, verantwoordelijkheid durft te nemen en een echte teamspeler is. Bird, in mijn ogen, was ook zo'n speler. Verder is Love, net als Bird vroeger, geen speler die de meest maffe goocheltrucs uithaalt. Meestal houdt hij het simpel doch effectief! Niet zo lang geleden zei Love nog dat Boston Celtics in zijn ogen een mooie club is. Of dat een kans biedt? Er zijn genoeg mensen die van mening zijn dat Love de T-Wolves alleen verlaat om naar de Los Angeles Lakers te gaan. (Earvin "Magic" Johnson zal K-Love ook wel willen contracteren. Maar de Lakers lijken ook geïnteresseerd in LeBron James, Kevin Durant en Carmelo Anthony.) De Celtics hebben ogenschijnlijk oog voor andere spelers: Love, Al Jefferson, Tony Allen, Gordon Hayward.

Wat zou ik het prettig vinden als Love (en zijn maatje Ricky Rubio) verhuizen naar de Boston Celtics om samen te gaan spelen met Rajon Rondo. U betwijfelt of dat kan twee point-guards? Ik denk van wel. Je kunt sneller wisselen van 'ballside' omdat de point-guard niet van zijde hoeft te wisselen om een nieuw aanvalsspelletje te gaan spelen.

Vraag is alleen: hoe makkelijk (en hoe lucratief) komen de Celtics af van hun huidige spelers? (Uitgezonderd Rondo, Bradley en Sullinger want die hou ik er graag bij.) Dit lijkt mij een mooie ploeg: Rondo, Rubio, Paul George (nu Indiana Pacers), Love, Roy Hibbert (nu Indiana Pacers), Avery Bradley, Gordon Hayward (nu Utah Jazz), Tayshaun Prince, Al Jefferson (nu Charlotte Bobcats) en Jared Sullinger.

Een ploeg met vele mogelijkheden, een ploeg die in balans is qua offensieve én defensieve kwaliteit! Een ploeg die zeker een TEAM kan zijn omdat er niet te veel 'go-to-guys' zijn. Als je in je ploeg LeBron James, Kevin Durant én Carmelo Anthony hebt, dan heb je wellicht te veel sterren. Met een verzameling topspelers (subjectief) heb je nog geen topteam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten