Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 28 februari 2014

Donar @ Ljouwert

GasTerra Flames (Donar) speelt morgenavond (zaterdag 1 maart) in Leeuwarden tegen Aris. Weliswaar is Leeuwarden de hoofdstad van de provincie Friesland maar, als je de Leeuwardenaren Friezen noemt dan beledig je ze enorm. "Wij komen niet uit Friesland, wij komen uit Leeuwarden!" zo is hun standpunt. Goed, dan gaan de Groningers niet naar Friesland maar naar Leeuwarden.

Deze derby is altijd goed voor emotie. En soms (zoals voor de Kerst) sensatie: Aris won, na op een grote achterstand te hebben gestaan, de wedstrijd. In de dagen voorafgaande aan de wedstrijd werd geschreven dat een nederlaag tegen de Groningers, de koplopers van dat moment, zou leiden tot het ontslag van coach Ed Molthoff. Dankzij de overwinning bleef dat leed hem toen bespaard.

Met nadruk op toen want inmiddels heeft het bestuur van Aris alsnog besloten om het dienstverband met onmiddelijke ingang te beƫindigen. Deze beslissing werd gisteren, daags na een nederlaag tegen Zwolle, genomen. Tom Simpson, tot voorkort assistent-coach, is aangesteld als interim-coach.

Simpson die in de zomer al werd benoemd tot coach maar gezien zijn werk zich genoodzaakt voelde om afstand te doen van die positie, om vervolgens assistent-coach te worden. Ed Molthoff, tot dat moment de assistent, werd daarop de hoofd-coach.

Een terugkeer van Pete Miller? Erik Braal? Men zal het moeten afwachten!

Flames (Donar) is op dit moment opnieuw de lijstaanvoerder van de DBL. Een (te verwachten) overwinning brengt de ploeg uit Groningen dichter bij de nummer 1 plaats in de eerste ronde van de play-offs. Iets wat voor de Groningers erg belangrijk is.

Aris staat op dit moment 7e. Op enkele punten voorsprong op de huidige nummer 8 (Rotterdam). De ploeg uit de havenstad voelt de hete adem van de concurrentie (uit Amsterdam) in de nek. De kans dat Apollo (Amsterdam) de play-offs gaat halen is niet heel groot (twee wedstrijden meer gespeeld dan Rotterdam basketball college). De kans dat zij 7e worden aan het einde van het reguliere seizoen is helemaal klein.

Ik hoop echter dat Aris als nummer 8 de play-offs in gaat (en dus in de eerste ronde de tegenstanders zijn van 'Donar').

Hoe zou het morgenavond zijn met de ploeg van Aris. Is men aangeslagen? Is men opgelucht en tegelijkertijd mentaal ijzersterk? Dat zal de wedstrijd uitwijzen.

Hopelijk zal geen enkele fan proberen een scheidsrechter aan te vallen! De vorige keer gebeurde dat wel. En ja, ik geef toe dat scheidsrechters mijn handen regelmatig doen jeuken (zeker in die wedstrijd!) maar geweld hoort niet (dus ook niet bij basketball hoewel sport oorlog is)! Vervelend gevolg van dit incident was ook nog eens dat in een digitaal roddelblad (het zogenaamde officiƫle Donar-gastenboek) werd geschreven dat ... ... het had gedaan. Ten onrechte! Hij is onschuldig. Dat ik dit een trieste zaak vind is niet alleen omdat we Donar-vrienden zijn. Het deugt gewoon niet om iemand 'zwart' te maken met valse beschuldigingen. (Hij werd er namelijk ook van beschuldigd supportersgroepen tegen elkaar op te hitsen. En dat zou moeten leiden tot een toegangsverbod voor de sporthal in Leiden.) Hij was niet het enige slachtoffer. Van een andere supporter werd een foto geplaatst met daarbij de vraag "Droeg de dader een bril?". Walgelijk!

De kwaliteit van de arbitrage is overigens wel rampzalig laag. Het niveau is diep triest. En, hoop op verbetering is er absoluut niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten