Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 6 juli 2013

Boston Celtics 2K14

De Boston Celtics hebben een nieuwe coach: Brad Stevens. Een jonge man die met zijn team van Butler universiteit succesvol was. Hij is de opvolger van Doc Rivers die naar de Los Angeles Clippers is vertrokken.

Er vertrokken ook twee belangrijke spelers: Kevin Garnett en Paul Pierce. Ze kregen een 'big ticket' voor een reis naar de Brooklyn Nets. Jammer? De 'truth' is: Garnett en Pierce zijn in de herfst van hun carrière. Ze zijn eigenlijk geen toppers meer. Garnett werd nog wel verkozen als starter in het all-star team van de oostelijke conference, gezien zijn stats ook wel terecht, maar hij is niet meer de dominante, atletische speler die hij was toen hij met de Celtics kampioen werd in 2008. En eigenlijk was hij toen al over zijn hoogtepunt heen, dat had hij bij de Minnesota TimberWolves. Maar, daar had hij geen goede ploeg om hem heen.

Pierce viel in de play-offs zwaar tegen! Slecht verdedigen, veel turnovers, werd eruit gerend en dus werden de Celtics al in de eerste ronde (met 4 - 3) verslagen door de New York Knicks. Deze Knicks verloren vervolgens van de Indiana Pacers. En diezelfde Pacers kwamen tekort tegen de Miami Heat (de latere kampioen, zij wonnen met 4 - 3 van de San Antonio Spurs).

De Celtics hebben nu dankzij de ruil met de Brooklyn Nets weliswaar nieuwe spelers gekregen maar in mijn ogen geen toppers, geen spelers waarmee ze weer een titelkandidaat zijn. Omdat goede spelers duur zijn denk ik dat ze niet moeten proberen om 9 all-stars te kopen maar te vertrouwen op 3 back-ups die ze reeds onder contract hebben staan: Avery Bradley, Jeff Green en Jared Sullinger.

Naast Rajon Rondo hebben ze denk ik wél 4 nieuwe starters nodig: small-forward Andrei Kirilenko, center Kevin Love (Ja, eigenlijk een power-forward), power-forward Dirk Nowitzki en shooting-guard Tony Allen.

Tony Allen speelde al eerder voor de Boston Celtics.

Voor de bank zouden er dan nog twee nieuwe spelers moeten komen, een center en een shooting-guard: Al Jefferson van de Utah Jazz, die ook al eens een paar seizoenen voor de Celtics speelde. En Josh Smith van de Atlanta Hawks (volgens NBA.com een forward, zou hij dan moeten en kunnen wisselen van positie met Jeff Green?). Of moeten ze vertrouwen op een speler die ooit door hen gedraft werd en nu dankzij de ruil weer bij hen is terecht gekomen: MarShon Brooks?

Ze hebben ook nog Jordan Crawford? Of is die verruild?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten