Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 4 juli 2013

Ex-bestuurder begint rechtszaak tegen NBB

Een ex-bestuurder van de Nederlandse basketballbond heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Nederlandse basketballbond. Wat de rechter gaat beslissen, en waarom, kan ik niet voorspellen maar als de ex-bestuurder in het gelijk wordt gesteld dan zou het maar zo kunnen dat hij een vergoeding ontvangt van € 100000 (of meer).

De schuld zal daarmee oplopen tot meer dan € 1 miljoen. Het volgende seizoen zal de contributie dan vast verhoogd worden. De rayons moeten nog meer geld afdragen aan het landelijke orgaan.

Om die reden lijkt het mij verstandig als de NBB het faillissement aanvraagt. Er moet dan een nieuw landelijk orgaan komen dat zich inzet voor het basketball in Nederland. Met goede bestuurders.

Bestuurders die er niet zitten om hun ego te strelen maar om de belangen van de sport te behartigen. Bestuurders die er voor zorgen dat verschillende competities komen te vervallen: landelijke competities c.q. interrayonale competities tot en met u16. Laat die ploegen spelen in hun eigen rayon en organiseer voor hen NK's waar je je als ploeg voor dient te plaatsen. En niet als club, om op het NK te gaan spelen met spelers of speelsters uit hogere teams maar wel met de toegestane leeftijd.

Voor die jongere spelers en speelsters zijn er wel de wedstrijden om de Talentcup. Al dat reizen is voor deze kinderen heel vermoeiend. √Čn coaches richten zich met een landelijke competitie te veel op winnen in plaats van het opleiden van spelers/speelsters.

Competities in het rayon dienen goedkoper te worden. Nu kiezen clubs er voor om zich niet in te schrijven voor bepaalde competities en dan maar in een "wilde competitie" te gaan spelen. Een competitie opgezet door clubs uit dezelfde omgeving.

De nieuwe bond dient de focus te verleggen van topsport naar breedtesport. Er moet meer jeugd gaan basketballen, en de jeugd moet beter worden opgeleid. Er moeten betere trainers en coaches komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten