Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 1 juli 2013

Denk! Tank, Denktank

La Grande Boucle, beter bekend als de Tour de France, is weer begonnen (zaterdag 29 juni). De eerste etappe werd gewonnen door de Duitse sprinter Marcel Kittel. Deze renner rijdt voor de Argos-Shimano ploeg. ooit bekend onder de naam Skil-Shimano en later onder de naam 1T4I (1t4i).

Gezien de betekenis van deze afkorting: teamgeest, inspiratie, verbetering (improvement), integriteit en innovatie zou ik zeggen: het zou goed zijn als deze wielerploeg zich in ieder geval qua naam verbindt aan projecten als het Jeugdsportfonds (JSF) en Leergeld.

De slogan van Leergeld is "Nu meedoen is straks meetellen!". Dat raakt de T en de I's van inspiratie, verbetering (improvement) en innovatie. En ik denk toch ook integriteit.

Wielrennen is een vrij dure sport. Je kunt in het begin prima koersen op een tweede hands karretje maar als je eenmaal meer ambities hebt (zeker als tijdrijder) dan is een goede én nieuwe fiets zeker geen overbodige luxe. Dat is voor iemand die op 120% van het sociaal minimum zit niet te betalen. En, dat betaal je ook niet met enige hulp.

Nou kan het niet uit om iedereen maar een fiets te geven (dat kan je ook niet van Shimano verwachten), en zou het tegenover gezinnen met een hoger inkomen niet leuk zijn als zij de fiets voor hun kinderen gewoon zelf moeten betalen, maar ... het zou zo jammer zijn als iemand zijn/haar droom niet na kan jagen.

Het is wel makkelijk om tegen iemand te zeggen: "een paar voetbalschoenen zijn veel goedkoper, dus ga jij maar lekker een balletje trappen!" terwijl iemand dat niet leuk vindt. Dat is vrijheidsbeperking. En, in mijn ogen is dat zeer onwenselijk.

Of deze wielerploeg zelf geld moet doneren? Nee. Het zou mooi zijn (in mijn ogen) als ze hun "gezicht" plakken op zo'n project waardoor allerlei bedrijven overgaan tot sponsoring. Want op de overheid hoeven we niet te rekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten