Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 30 juni 2013

Dimeo van der Horst naar Rotterdam?

Eerder schreef ik een bericht dat Dimeo van der Horst (point-guard onder contract bij GasTerra Flames) volgens geruchten op huurbasis voor Magixx Wijchen of Landstede basketball Zwolle gaat spelen.

Nu doet het gerucht de ronde dat hij verhuurd wordt aan Rotterdam basketball college.

De agent van Van der Horst heeft in ieder geval gemeld dat hem in een gesprek met Martin de Vries (manager technische zaken) duidelijk is geworden dat Flames/Donar uit is op het verhuren van Dimeo van der Horst, wiens contract na het seizoen 2013/2014 afloopt (en dus vermoedelijk niet zal worden verlengd).

Of Rotterdam net zo veel kan (en wil) betalen als mogelijk Wijchen en/of Zwolle weet ik niet. De keuze voor Rotterdam is vanuit Gronings perspectief begrijpelijk. Hoewel de club blijkbaar van mening is dat Van der Horst kwalitatief tekort komt voor de eigen selectie, wenst de club mogelijk niet om andere clubs te veel te versterken.

Indien Van der Horst naar Rotterdam gaat dan kan hij ondanks zijn jonge leeftijd een goede mentor zijn voor Vaidas Tamasauskas. In mijn ogen is Van der Horst een betere point-guard dan Tamasauskas. Iets wat in de toekomst kan veranderen. De Let is op meerdere posities (pg en sg) inzetbaar terwijl de Nederlandse international (ondanks dat hij het afgelopen seizoen regelmatig als small-forward werd gebruikt) puur een point-guard is.

Welke (Nederlander) zou Flames/Donar contracteren als vervanger?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten