Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 3 juni 2013

Bananenbeurs

Vorige week (of is het inmiddels al 2 weken geleden?) kwam ik onderweg een billboard tegen met de aankondiging van een beurs. Ik las het als bananenbeurs. Het bleek echter te gaan om een banenbeurs.

Ik had meteen een verklaring gevonden voor deze vergissing. Het doen en laten van Nederlandse politici maakt van Nederland een bananenrepubliek! (Ondanks dat we nog altijd een koninkrijk zijn.) Men wijst daarbij naar Rutte maar het is niet de VVD van Rutte die voor problemen zorgt. Het zijn al jaren de PvdA, het CDA en de religieuze fundamentalisten en links extremisten die voor problemen zorgen. Geld uitgeven wat er niet is, en niet de noodzakelijke verbeteringen willen doorvoeren.

Verder is Nederland op basketballgebied echt een bananenrepubliek. Bijna € 1 miljoen schuld. Bestuurders die al jaren mogen aankloten en toch niet worden weggestemd. Competities die niet deugen, nationale selecties die niet presteren. Ieder zichzelf respecterende basketballnatie had al lang maatregelen getroffen. Maar wij niet. We polderen maar door. Beleggen vergaderingen waar veel wordt gesproken, niets wordt gezegd. En na uren oeverloos gelul stapt iedereen blij naar buiten zonder dat er ook maar iets van een oplossing is ontstaan. Maar dat we allemaal vriendjes blijven is veel belangrijker.

De Nederlandse overheid weigert GasTerra Flames een werkvergunning voor Ivica Skelin te verlenen. Misschien moet de Groninger basketballorganisatie maar eens kijken op de bananenbeurs of daar een geschikte coach rondloopt. Zo’n probleem kan dat niet zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten