Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 6 juni 2013

Meer Nederlanders voor DONAR?

DONAR / Flames heeft op dit moment de volgende Nederlanders gecontracteerd voor het seizoen 2013/2014:
Horst, van der, Dimeo
Slagter, Arvin + Voorn, Jessey + Ark, van der, Yannick
O., Craig
Koenis, Thomas

Verder is reeds Dourisseau, Jason (USA) gecontracteerd. In totaal 6 spelers. Enkele fans vermoeden dat een dezer dagen meerdere Nederlandse spelers, o.a. Ross Bekkering, worden gecontracteerd.

Persoonlijk had ik graag twee jonge Nederlanders, met potentie, toegevoegd gezien aan de selectie. Slagter is een goede speler maar geen speler voor de lange termijn. Dat er een contract voor 1 seizoen is getekend is wellicht een wens van Slagter, maar denk ik ook een bewuste keuze van het bestuur. Als de ploeg met Slagter kampioen wordt, dan kan na 1 seizoen het contract altijd nog verlengd worden. Maar een meerjarig contract en geen kampioenschap? Dat is geen goede situatie.

De club zal in augustus nog 2 of 3 (afhankelijk van de regels die de bond opstelt) buitenlandse (waarschijnlijk Amerikanen) contracteren.

Over Skelin bestaat nog altijd geen duidelijkheid. De club wil hem wel maar het UWV wil niet dat de club hem contracteert. Erik Braal is beschikbaar. Den Bosch (Sam Jones) en Leiden (Toon van Helfteren) zijn reeds voorzien van een coach.

Qua status is er geen andere club in de DBL die een 'stap omhoog' betekent voor Braal (afgelopen seizoen coach van Aris). Wanneer hij een contract tekent bij DONAR kan hij in Friesland blijven wonen.

Áls Braal de coach wordt dan hoop ik, ondanks de grote hoeveelheid spelers voor posities op de perimeter, dat Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeyer deel gaan uitmaken van de selectie. En, dat zij ook belangrijke spelers zullen zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten