Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 2 juni 2013

Streetballtoernooi Groningen

Vandaag, zondag 3 juni, werd het jaarlijks terugkerende streetballtoernooi van Groningen gehouden. Op de vaste locatie: de Grote markt. Het was dit jaar de 21e editie.

Ik heb niet alle finales gezien, en weet derhalve ook niet welke ploegen er allemaal kampioen geworden zijn. Maar dat kun je binnenkort wel vinden op de website van het toernooi.

In de halve finale van de mannen topklasse kwam het tussen een ploeg van BTB Oldenburg en een ploeg met Groningse mannen (Junior Smidt, Srdjan Mladenovic, Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeijer) aan op free--throw shoot-out. Dit omdat het na reguliere speeltijd (5 - 5) en na 1x overtime (7 - 7) was.

Kampioen werden o.a. een team met Gabriella van Duuren, Ilonka Debets, Marit Siersema en Chayenne Holband (de draakjes) en een team met Ernest Huizing, Niek Nieboer, Laurits Juffer en Jordy Kuiper (teamnaam is mij niet bekend).

Vermoedelijk werd een team met Els Kijlstra, Valerie Simonetti, Sabine Maasdam - de Bruijn en Caroline van der Woude ook kampioen. Maar, ik heb hen geen halve finale of finale zien spelen.

Hopelijk volgend jaar ook een poule voor G-teams. BVG heeft op dit moment een G-team waarvan de selectie uit 16 spelers/speelsters bestaat. Daar kun je dus mooi 4 teams (allen met 1 wisselspeler/-speelster) van maken. Het is een mooie reclame voor sporters met een handicap. Mensen die nog nooit een G-team hebben zien spelen kunnen dan zien hoeveel plezier deze jongeren aan het spelletje met de grote oranje bal beleven. Prachtig vind ik de spelvreugde die zo heerlijk puur is.

Topsport is mooi, maar gun ook de eenvoudige breedtesport beoefenaars hun lol!

Dat je met 4 teams slechts 1 poule hebt, dat is toch geen probleem? Je kunt dan snel klaar zijn (iedere ploeg speelt 1x tegen de andere drie ploegen in de groep) of je speelt een dubbele competitie. Omdat je de velden ook voor andere klasses wilt gebruiken, die allen een enkele competitie spelen, lijkt een dubbele competitie me iets te uitgebreid maar dat is een afweging die de organisatie (topsport Noord-Nederland) mag maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten