Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 28 juni 2013

Theeuwkens en Jansen zijn Den Helder Kings

Ties Theeuwkens & Rogier Jansen, het vorige seizoen uitkomend voor het Groningse GasTerra Flames ("Donar"), zijn vanmiddag gepresenteerd als nieuwe spelers van de Kings uit Den Helder.

Voor Jansen betekent het dat hij dichter bij huis (Amsterdam) kan spelen. Theeuwkens komt bij een ambitieuze club terecht. Een club die de komende seizoenen meer en meer geld hoopt te kunnen besteden aan goede spelers, en dus steeds betere spelers kan contracteren.

Het tweetal werd bij de Groninger basketballclub overbodig met het contracteren van Arvin Slagter. (En de keuze om meer spelers voor de inside-posities te contracteren.)

Ik wens beiden veel succes toe met de Kings. Als Groninger, en fan van DONAR, ben ik er niet verdrietig om. Jansen speelde niet zo goed als hij in eerdere seizoenen wel deed. Hoewel dat wel genuanceerd dient te worden! Omdat hij meer in het teambelang speelde (in het reguliere seizoen) speelde hij feitelijk beter maar vanwege de kwaliteit van de ploeg als geheel leverde het weinig rendement op. In de play-offs trok hij het spel meer naar zich toe. Te veel in mijn ogen, maar de bedoeling leek veel positiever als in het verleden.

Theeuwkens is een speler die hard werkt maar mijns inziens qua technische en tactische vaardigheden geen topper is. Hij is een "waterdrager". Een driepunter raak schieten is zijn wapen. Dat kan hij als hij vrij staat (en wordt vrijgespeeld door ploeggenoten), maar die vrijheid weet hij niet zelf te creëren. Daarnaast is hij een slechte verdediger. Nogmaals: dat ligt niet aan zijn inzet. Wel aan zijn inzicht. Zijn inzet is misschien juist wel zijn valkuil. Hij doet zo zijn best dat hij het overdrijft. Daardoor maakt hij te veel (domme) persoonlijke fouten.

Of DONAR, met Slagter, de juiste vervanger heeft gehaald valt te bezien. Het is, althans dat is mijn mening, in ieder geval een keuze voor de korte termijn. Ik had heel graag een keuze gezien die zowel de belangen op korte áls de lange termijn zou dienen: een jonge, goede Nederlander. Goedkoper dan Slagter, waardoor je óf meer goede Nederlanders kunt contracteren en/of betere buitenlanders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten