Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 18 juni 2013

Mark-Peter Hof terug bij DONAR

Een toch wel verrassende nieuwe speler in de selectie van DONAR/Flames als je het mij vraagt maar toch niet onlogisch. Mark-Peter Hof is, na een periode bij Aris (Leeuwarden) en een seizoen Groene Uilen (Groningen, promotiedivisie) teruggekeerd in de selectie van DONAR 1.

Hof was in de vorige seizoenen die hij bij de club speelde geen man die vele minuten speelde. Hij is in de jeugd altijd een inside-speler geweest maar is daarvoor op het niveau van de DBL te klein. Qua lengte is hij een shooting-guard/small-forward maar zijn speelstijl is dat niet.

Waarom is het dan toch niet zo onlogisch dat hij gecontracteerd is?
1. de club gaf aan nog een forward te zoeken die mee kan draaien in de rotatie. Hof kan dat. Hij zal vermoedelijk geen 10 tot 15 minuten spelen (laat staan meer), hoewel hij dat conditioneel wel aan kan. Hij neemt blijkbaar genoegen met een bescheiden rol van 5 tot 10 minuten.
2. hij is in dienst van rtc Noord. Zijn aanwezigheid in de ploeg van DONAR 1 is een mooi uithangbord voor de jeugdopleiding. Hij kan van coach Skelin mogelijk ook veel leren, om dat zelf als jeugdtrainer in de praktijk te brengen.
3. hij komt uit de jeugdopleiding, kent de club. Er wordt dus iets gedaan om de binding tussen publiek en ploeg te versterken.  Het binnenhalen van local heroes. (Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeijer nemen mogelijk geen genoegen met een bescheiden rol? Lietmeijer is een echte shooting-guard en op die positie heeft de club al Voor, Slagter en Van der Ark. Nikki Hulzebos heeft zijn contract verlengd in Zwolle en is dus geen optie.)
4. zijn makelaar is dezelfde als van Ross Bekkering. Mogelijk is dit part of the deal?
5. Bekkering en Slagter zijn geen goedkope spelers. Naar verwachting komen er nog een point-guard en een center/power-forward die beiden niet goedkoop zullen zijn. Je moet dan ergens anders op bezuinigen. Een Kevin van Wijk zal te duur zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten