Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 25 juni 2013

Van der Horst verhuurd?

Nieuwssite iBasketball meldt in haar rubriek "de Roddelkoning" dat Dimeo van der Horst de Groninger organisatie GasTerra Flames mogelijk per direct gaat verlaten. Op huurbasis. En dat hij zal gaan spelen voor Magixx Wijchen. De club waar hij in het seizoen 2011-2012 al onder contract stond. Hij werd toen overgenomen van de Giants Bergen op Zoom, die zich hadden teruggetrokken uit de eredivisie. De Giants hadden hem net overgenomen van ABC Amsterdam dat failliet was gegaan.

Zwolle lijkt ook kans te maken op de diensten van Van der Horst.

Of het waar is? De speler zelf heeft niet gereageerd op een bericht op Facebook. En belangrijk: de huidige werkgever (GasTerra Flames) meldt niets van een 'deal'. In theorie kan het zijn dat een van de kandidaten (Zwolle of Wijchen) uitkomst van haar wens probeert te forceren. Het kan ook zijn dat een concurrent van de Groninger trots (Leiden of Den Bosch) probeert om onrust te zaaien.

Mocht het wel waar zijn: dan zal de club zich "moeten" richten op een Nederlandse speler als vervanger. Een Nederlander met kwaliteit en ervaring, doch die wel van ongeveer dezelfde leeftijd is als Van der Horst en dus nog jaren van waarde kan zijn voor DONAR. De eerste naam die me dan te binnen schiet is Stefan Mladenovic. Hij heeft ook nog eens als prĂ© dat hij afkomstig is uit de jeugdopleiding van DONAR.

Mladenovic is een speler die denk ik niet bang is om de concurrentiestrijd aan te gaan met een Amerikaanse guard. Het is alleen afwachten in hoeverre zo'n Amerikaan meer krediet krijgt dan een Nederlander. In Den Helder kreeg hun Amerikaanse guard in mijn ogen veel te veel krediet.

Een eventueel vertrek van Dimeo van der Horst vergroot de kans op speelminuten voor Mladenovic. Dit omdat hij dan de enige back-up point-guard is (dan ga ik er even vanuit dat hij niet wordt gekozen tot startende point-guard).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten