Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 6 juli 2013

Wat als ... ?

Jason Dourisseau vertrekt bij Donar. De forward is in training en zou mogelijk binnenkort deelnemen aan een try-out camp.

Moet de club een andere Amerikaan contracteren? Zo ja, wie? Als er een nieuwe Amerikaan gehaald moet worden dan, ondanks zijn kwaliteiten (een lange small-forward die goed kan schieten is erg aantrekkelijk), niet Mike Schachtner. Met Arvin Slagter en Ross Bekkering hebben we al twee spelers overgenomen van landskampioen Leiden. Ik denk niet dat het verstandig is om nog een derde speler over te nemen. Ook niet als het een Nederlander (Worthy de Jong) is. De Jong had ik nog wel bij de ploeg gewild als Slagter niet zou zijn gecontracteerd. Hij is een goede speler met, in mijn ogen, nog potentie. Ik heb het idee dat Slagter al op zijn top zit.

Kiezen voor een Nederlander? Denk dat het lastig is om een Nederlander te vinden voor de positie van small-forward die even goed, liefst beter, is dan Dourisseau. Een starting-five met daarin Voorn en Slagter (de laatste op de positie van Dourisseau) kan. En, als back-up van Voorn is een speler als Lietmeijer best denkbaar maar ... daarmee heb je de kwaliteit van Dourisseau nog niet vervangen.

Een Kevin van Wijk lijkt me een goede speler maar ... hij is een power-forward. Hij (Van Wijk) is een optie als startende 4. Mag dan de concurrentie aangaan met Bekkering. Ongetwijfeld zijn er diverse goede forwards (3 en 4) beschikbaar, een Jason Cain is maar een mogelijkheid, maar wat zoeken we? Wie gaan we contracteren?

Zoeken we, in tegenstelling tot Jason Dourisseau, een schutter? Dan is, ondanks zijn leeftijd, Leon Rodgers een kandidaat. Of hij nu nog zo duur is? Hij zal overigens eerder de voorkeur geven aan Den Bosch. En, dat kan denk ik ongeveer hetzelfde salaris betalen.

Zoeken we, in vergelijking met Dourisseau, een verdediger? Een speler met ervaring in Europa of een jongen die net van college komt? Qua scouting is Donar over het algemeen niet zo gelukkig. In de jeugdopleiding loopt weinig talent rond. En zeker geen speler die binnen nu en 2 à 3 seizoenen het niveau van Dourisseau kan bereiken. Ook niet het niveau van het afgelopen seizoen, wat toch beduidend minder was dan het seizoen 2009/2010 waarin hij MVP werd.

Nederlanders staan overigens mijns inziens niet gelijk aan beperkte spelers. Er zijn Nederlanders denkbaar die kunnen starten en die op hun positie de beste spelers van de DBL kunnen zijn. Voorn en Slagter zijn hier al voorbeelden van. Er zijn ook nog spelers denkbaar die nog niet in Nederland spelen.

Op het gastenboek van Donargastenboek.nl meldt iemand dat Donar bezig is met een point-guard uit Griekenland. Iemand anders vraagt of dat Danny Gibson is. Gibson speelde enkele jaren terug voor Leiden. Als het inderdaad Gibson is, dan krijgen we na een Amsterdamse enclave een Leidse kolonie. Of dat wel zo verstandig is betwijfel ik. Ik denk dat je zo veel mogelijk verschillende "scholen" / "invloeden" van buitenaf moet halen. De enige meerderheid die er mag zijn is die van spelers uit de eigen opleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten