Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 8 november 2015

De Nederlandse inbreng bij Den Bosch

Shoeters Den Bosch (12 spelers: 11 Nederlanders + 1 Serviër/Bosniër) wordt gezien als het voorbeeld dat je ook met weinig buitenlandse spelers een sterke ploeg kunt vormen.

Tot nu toe heeft men, ondanks wat wisselvallig spel in de DBL, het gelijk aan haar zijde. De ploeg staat nu 3e in de DBL en voor de start van de DBL won de ploeg de supercup (in een wedstrijd tegen het Groningse Donar).

Tegen Apollo toonde Maarten Bouwknecht (vorig seizoen nog speler van Donar) dat hij zijn ontwikkeling door lijkt te zetten. Hij noteerde in 23 minuten speeltijd 10 punten, 6 assists, 3 rebounds (1 aanvallende, 2 verdedigende), 2 steals, 0 blocks, 1 turnover en 2 persoonlijke fouten.

De cijfers van de guards van Apollo ...

  1. Aron Royé: 34 minuten, 13 punten, 4 assists, 1 turnover, 1 rebound, 2 p's 
  2. Dimeo van der Horst: 31 minuten, 7 punten, 2 assists, 5 turnovers, 4 rebounds (2 off,; 2 def.) 
In principe denk ik dat Yannick Franke meer potentie heeft om de top te halen maar ... die is wél minder allround lijkt het. Franke lijkt een pure scorer daar waar Bouwknecht een spelverdeler & scorer kan zijn. Defensief vind ik het allebei geen goede spelers. 

Jammer dat Bouwknecht in de zomer vertrok bij Donar (en een contract voor drie seizoenen tekende in Den Bosch bij Shoeters)! 

Er was de twijfel of Bouwknecht zijn goede optreden in het seizoen 2014/2015 een vervolg zou kunnen geven. Men wilde hem back-up maken achter een Amerikaan. (Nu is hij back-up achter Williams of Slagter? Dus wat is het verschil?)

Leon Williams: 23 minuten, 14 punten, 3 assists, 4 rebounds (1 off.; 3 def.).

In mijn ogen hebben wij pech gehad met de beslissing van Bouwknecht (hij accepteerde het aanbod niet?) en hebben wij een verkeerde keuze gemaakt om Stefan Mladenovic geen aanbieding te doen. 

In plaats daarvan hebben wij nu twee Amerikaanse guards die te weinig kwaliteit hebben voor de top van de Nederlandse eredivisie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten