Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 21 november 2015

Strijdend ten onder, hoofd omhoog! (BVG vs Red Giants (bekerwedstrijd) [VERSLAG])

BVG (basketballvereniging Groningen) is er niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi (kwartfinale?) te halen. De Groninger ploeg die uitkomt in de 1e divisie A zou dan (in haar eigen hal de Oude ALO) hebben mogen spelen tegen de Friesche eredivisieclub Aris Leeuwarden.

Helaas voor de club, die speelt in de vroegere hal voor studenten die in opleiding zijn voor het vak docent lichamelijke opvoeding, waren de gasten uit Meppel (Red Giants, uitkomend in de promotie divisie)  te sterk.

Het werd, en daar zag het in het eerste kwart in de beginfase niet naar uit, nog een spannende wedstrijd. De bezoekers, die uitkomen in één hogere divisie dan de gastheren, hielpen de thuisploeg terug in de wedstrijd. Maximale voorsprong voor de Red Giants was 14 punten (24 - 10?)?

De ruststand was in ieder geval 43 - 47.

Na 4 x 10 minuten was duidelijk dat de Meppelse ploeg zich mag opmaken voor een duel (in Meppel) tegen Aris Leeuwarden. Eindstand: 72 - 80?

BVG liet zich niet naar de slachtbank leiden. De ploeg streed flink, en bijna leverde dit succes op. 1 "opvallende" actie: een bal dreigde 'out of bounce' te gaan. Een speler (Camilo Behage?) sprong het veld uit om de bal in het spel te houden. En met succes. Het lijkt iets kleins maar de waarde van dit soort acties is groot! Inzet & teamgeest zijn essentieel.

Vroeg of laat levert zoiets succes op. Vanavond nog niet, helaas. Nu moest men zich tevreden stellen met een eervolle nederlaag. De ploeg moet trots zijn op zichzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten