Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 7 november 2015

G-teams Super Gezellige middag!

BVG (basketballvereniging Groningen) organiseerde haar jaarlijkse toernooi voor de speelsters én spelers van hun G-teams (jongeren met een verstandelijke beperking). Onder de bezielende leiding van Anne Verzijl (gewoonlijk hun trainster) waren zij eerst heel enthousiast bezig met een warming-up en vervolgens kregen zij een clinic van drie spelers van het mannen A-team (uitkomend in de eerste divisie A): Junior Schmidt, Remon Bartelds & Ata 'Ja Toch?'.

De spelers van het A-team waren zeer enthousiast bezig met het geven van allerlei tips. Zij deden ook met veel plezier mee aan de wedstrijdjes die later gespeeld werden.

De feestelijke middag werd afgesloten met een dinertje (hot dogs). Heel goed van BVG dat zij dit organiseren. Een blijk van waardering voor de steun die wordt gegeven door de leden van de G-teams is heel goed.

Basketball is in Nederland een kleine sport. Helaas geldt voor g-basketball hetzelfde. Maar weinig clubs hebben een g-team. Dit beperkt de mogelijkheden om bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag enz. te spelen tegen een g-team van een club uit een van deze plaatsen. Ik merk dat de spelers & speelsters van de teams van BVG veel vreugde beleven aan het spel. Het is ze van harte gegund om af en toe snoepreisjes te maken! Iedereen heeft het recht om plezier te beleven aan basketball. Daarin hoor je niet beperkt te worden door jouw beperking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten