Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 14 november 2015

Goede avond (Groene Uilen vs U.S. [VERSLAG])

Niet iedere wedstrijd tussen een ploeg uit Groningen en een ploeg uit Amsterdam werd gewonnen door de ploeg uit Mokum (bijnaam van Amsterdam). Het vrouwen A-team van de Groninger studentenclub, de Groene Uilen (voor deze wedstrijd de nummer 3 van de ranglijst), wisten vanavond (zaterdag 14 november) wél te winnen (van U.S. voor deze wedstrijd de nummer 1 van de ranglijst). Iets wat het eerste van Donar (in de Apollohal, Amsterdam) niet lukte tegen b.c. Apollo (81 - 66 nederlaag).

De uitslagen van beide wedstrijden waren zeer terecht: Donar speelde heel slecht, Groene Uilen speelde redelijk goed (in ieder geval fanatiek (soms wat te fysiek, maar dat deden de Amsterdamse meiden ook)).

Kwartstanden:

1. ?? - ??
  2. 40 - 41
  3. ?? - ??
  4. 71 - 62
Er waren heus diverse momenten waarin het spel wat minder goed ging (niet uitboksen als de verdedigende rebound moet worden gepakt, domme persoonlijke fouten (P's), matig verdedigen van een driepuntsschutter (nummer 14) en een driver (nummer 22: Marie Hoogstraten). Maar, de ploeg speelde op een constant niveau, het was redelijk degelijk en de groep is een team.

In de eerste helft ging het gelijk op. Het derde kwart was voor de Groningse formatie. De voorsprong die toen werd gepakt werd in het laatste kwart geconsolideerd. Al werd de marge iets kleiner dan gewenst (het verschil was zo'n 14 punten geweest). Nou heb ik wél het gevoel dat er 1 of 2 punt(en) aan de zijde van de Uiltjes zijn gemist door de mannen die plaats hadden genomen achter de jurytafel.

Fysiek merkte ik zojuist al op. Dat werd in de tweede helft vaker bestraft. Nou was er in het derde & vierde kwart ook meer sprake van irritaties over en weer, dus onbegrijpelijk was een strengere aanpak niet. Maar enkele 'calls'  vond ik toch wel discutabel. In de slotfase leek Esther van Bochove het veld met 5 P's te hebben verlaten. Maar ik kon dat toch niet goed zien.

Belangrijke winst. Mede omdat Baros haar thuiswedstrijd tegen D.A.S. met 46 - 58 had verloren. De Uilen staan dankzij dit resultaat op de eerste plaats.