Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 20 november 2015

Soms verlies je als je wint (Donar @ Rotterdam [VOORBESCHOUWING])

Soms verlies je als je wint, soms win je als je verliest. Een quote uit de film "White men can't jump".

Morgenavond, zaterdag 21 november, speelt Donar in en tegen Rotterdam. We spelen tegen het Rotterdam basketball college. In de ploeg van de Rotterdammers ex-Donar spelers Ties Theeuwkens, Sergio de Randamie & Stefan Mladenovic.

Recent (14 november, dus vorige week) verloren wij in en tegen Amsterdam met 81 - 66 van b.c. Apollo. De ploeg van coach Patrick Faydherbe (ooit point-guard van Donar) was in staat om de dreiging van Yannick Franke te beperken (de Groninger shooting-guard kwam tot 7 punten). Of de Rotterdamse formatie hier ook in slaagt?

We beschikken weer over Chase Fieler. De power-forward was enkele weken geblesseerd. Dat is zeer nuttig, dan hoeft Ross Bekkering het 'inside' niet alleen te doen. Bas Veenstra speelt nauwelijks, Jason Dourisseau wordt maar weinig gebruikt als power-forward (is ook niet zijn sterkste positie) en Garrick Sherman heeft gewoon te weinig kwaliteit. Ik heb er geen vertrouwen in dat hij nog een acceptabel niveau weet te bereiken. Hij is, zo veronderstel ik, inmiddels toch wel fit. Rotterdam b.c. beschikt over de 'inside'-spelers Sergio de Randamie, Robbert Krabbendam en Lucas Steijn.

Als Ken Brown, onze point-guard, wederom egoïstisch is zullen wij opnieuw kwetsbaar zijn op de point-guard positie. Dexter Hope, zijn back-up, speelt maar weinig minuten (niet onlogisch want de Nederlandse guard speelde in de voorbije wedstrijden niet goed). Onze tegenstanders hebben een Groninger als startende point-guard: Stefan Mladenovic. Hij is minstens zo goed als onze Amerikaanse point-guard. Ondanks dat dit na de wedstrijd Donar vs Rotterdam basketballcollege niet bleek uit de statistieken.

Wanneer wij deze uitwedstrijd winnen dan zal dat, zo vrees ik, voor de langere termijn in dit seizoen niet goed zijn. We zullen dan blind worden voor de zwakheden van onze ploeg. Een nederlaag zal een oplossing dichterbij brengen. Dat er een oplossing komt is essentieel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten