Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 29 november 2015

Wat je van ver haalt is goed?

Het is een cliché: wat je van ver haalt is goed/lekker.

Nou, kijkend naar het Nederlandse basketball is dan dit (in ieder geval dit seizoen) zeker niet helemaal waar.

Den Bosch (1), Groningen (4), Zwolle (4), Leiden (2), Rotterdam (1), Aris (4) en Apollo (1) beschikken over buitenlandse spelers. In lang niet alle gevallen zijn dit goede spelers. Kijken wij naar de ploegen met de kleinere budgetten (Rotterdam, Aris en Apollo) dan mag daar ook niet al te veel van worden verwacht. Opmerking: hoe groot zijn de budgetten?

En dan kijkend naar de top 4:

  • Den Bosch: Kravic is tot nu toe de beste inside-speler van de DBL. Hij is in de selectie van Shoeters de enige buitenlander. In mijn ogen is het goed om voor weinig buitenlandse inbreng te gaan. Het is dan wél zaak om van je groep Nederlanders een goed team te maken. 
  • Donar Groningen: de club nam afscheid van center Garrick Sherman (en inmiddels is diens vervanger ook al binnen: Drazen Bubnic, een power-forward), haalde Sean Cunningham om het back-court te versterken. Er kan niet anders worden geconcludeerd dan dat men met Brown, Sullivan en de reeds vertrokken Sherman drie miskopen heeft gedaan. Of Bubnic een betere optie is dan Bill Clark? (Die was tot enkele weken geleden nog beschikbaar.) 
  • Zwolle: hebben buitenlandse spelers die zorgen dat de ploeg presteert. Meer mag je, gezien het vermoedelijke budget, ook niet verwachten. Toppers komen niet naar Nederland. 
  • Leiden: DeRonn Scott valt tegen maar speelt de laatste wedstrijden wel wat meer dan daarvoor. Eric Stutz komt al weken lang niet meer van de bank af. 
Donar (Groningen) slaagde er afgelopen zomer niet in om Maarten Bouwknecht te behouden, en Leon Williams naar zich toe te halen. Helaas! 

Met Stefan Mladenovic, Bill Clark en DeJuan Wright werd niet eens gesproken. 

Thomas Koenis besloot spijtig genoeg de club te verlaten. 

De keuze voor het Europese avontuur is helaas niet succesvol gebleken. Had dit niet op een andere wijze gefinancierd kunnen (lees: moeten) worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten