Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 18 maart 2017

Apollo vs Donar

Twee ploegen tegenover elkaar die vernoemd zijn naar goden. Apollo, god van de redding. Donar, de god van de donder. Weten de Amsterdamse godenzonen ditmaal hun lijven te redden of delen de Groninger godenzonen opnieuw een paar mokerslagen uit?

De scheidsrechters: Smeltink, De Vries en Zwiep.

De wedstrijd is voor de gasten uit Groningen niet zo van belang. Winnen is altijd prettig, fijner voor het moraal dan een nederlaag. Maar zelfs al zou de ploeg in Amsterdam verliezen en a.s. woensdag (in eigen hal) tegen Zwolle haar 3e nederlaag op rij boeken dan zal dat voor de stand in de DBL weinig tot geen gevolg hebben.

Voor de thuisploeg is het belang veel groter. Zij strijden met Aris Leeuwarden om de 6e plek. De laatste plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. Qua punten staan beide ploegen gelijk.

Het resterende programma van beide ploegen, inclusief deze speelronde.
Apollo: Donar thuis, Weert uit, Den Bosch thuis, Leiden uit en Leeuwarden thuis.
Aris: Leiden uit, Rotterdam thuis, Donar uit, Den Bosch thuis, Amsterdam uit.

De Friezen hebben denk ik een moeilijker programma voor de boeg. Zij zullen, naar verwachting, nog 1 wedstrijd winnen (Rotterdam). Terwijl de Amsterdammers nog 2 overwinningen boeken (Weert en Aris). Die ontmoeting Apollo vs Aris is denk ik cruciaal.

Kijkend naar de stand op de ranglijst ben ik overigens van mening dat beide ploegen niet behoren mee te doen aan de play-offs. Eigenlijk hoor je, als je zo weinig punten haalt, niet eens in de competitie thuis. Men kan wel schreeuwen dat er ploegen bij moeten komen maar die gaan de competitie niet beter maken!

Als de budgetten gelijk blijven, en alle ploegen ook komend seizoen weer meedoen, dan zal dit vermoedelijk de rangschikking zijn:

  1. Donar 
  2. Den Bosch 
  3. Zwolle 
  4. Leiden 
  5. Rotterdam 
  6. Apollo 
  7. Aris 
  8. Weert 
Daarbij is de kans dat Leiden en Rotterdam wisselen van plek het grootst. Vergeleken met de andere posities. 

Het verschil tussen de nummer 3 en 4 zal groter worden. 

Spanning tussen de nummer 4, 5 en 6? Dat is niet de moeite waard! Er moet spanning zijn tussen alle ploegen. In de top 3 verwacht ik evenmin weinig spanning. Dat kan alleen verbeterd worden als deze ploegen uit de top 4 zich gaan versterken met de beste spelers van de ploegen die niet tot de top 4 behoren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten