Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 24 maart 2017

Verval

Dit is het tweede seizoen op rij, zo niet het derde, dat fans van B.S. Leiden zeer ontevreden zijn over hun club.

Begrijpelijk. Dat de club in verval is geraakt is al iets waar je als fan niet vrolijk van wordt. Als supporter blijf jij jouw ploeg steunen. Maar mag je ook kritisch zijn.

De Leidse fans zijn kritisch. Ik ben beslist geen 'insider' maar vind de kwaliteit van de Leidse ploeg dit seizoen wel heel beperkt. Voorn, Kherrazi, Koenis en Draper (hoewel tegenvallend voor een Amerikaan (maar dat geldt de laatste jaren voor veel meer buitenlandse spelers)) zijn de enige spelers die eredivisiewaardig zijn. Jansen heeft dat niveau niet meer.

Er wordt in de sleutelstad, getuige een bericht op het Leidse gastenboek, al gevreesd voor een vertrek van Thomas Koenis. De center maakte in de zomer van 2015 de overstap van Donar (Groningen) naar B.S. Leiden.

Den Bosch, een andere club die in verval is geraakt, zal hem vast willen contracteren. Maar ... dat geldt misschien ook wel voor Donar? Koenis speelde van 2009 - 2011 voor de Giants uit Bergen op Zoom. In diens eerste seizoen, waarin de ploeg de finale van de play-offs haalde (maar verloor van Donar), was Erik Braal zijn coach. Braal is de huidige coach van Donar. Onlangs verlengde hij zijn contract met drie seizoenen. Zou het komen tot een nieuwe samenwerking?

Voorn, die afgelopen zomer besloot om Zwolle te verlaten voor Leiden, staat nog voor 1 seizoen onder contract bij B.S. Leiden. Waarom hij vertrok bij Landstede basketball is mij niet bekend. Weinig kans op deelname aan een Europese bekercompetitie? Leiden speelde in het verleden wel in een Europees toernooi maar dit lijkt nu sportief gezien onhaalbaar.

Voorn overtuigt dit seizoen allerminst. Hij schiet niet zo goed (behalve tijdens de driepunts shoot-out op het all-star gala), speelt te weinig in dienst van de ploeg (lees: forceert). Jammer voor hem dat hij afgelopen zomer niet de overstap maakte naar Donar.

Ik vermoed dat Leiden mag vrezen dat Rotterdam basketball (als daar geld aanwezig is) hen voorbij zal streven. Ondanks dat er in de DBL weinig toppers aanwezig zijn. Goede (voor de Nederlandse competitie) buitenlanders zijn leuk maar je zult moeten beschikken over een grote, goede kern van Nederlanders.

Hoe zal het, nu het einde van de carrières van Akerboom & Wessels steeds dichterbij komt, verder gaan met Den Bosch?

Zullen andere ploegen ook (verder) in verval raken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten