Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 5 maart 2017

Donar & Braal: het verhaal gaat verder

Dit schreef ik eerder.

Inmiddels is vorige week bekend gemaakt dat Donar en Erik Braal de overeenkomst tussen beide partijen met 3 seizoenen (2017/2018 tot en met 2019/2020) hebben verlengd.

Met het verlengen van het contract van Erik Braal wil de de Groninger club de potentie waarmaken. Dit is, gezien de prestaties van de club de afgelopen maanden (ongeveer een jaar (inclusief de zomervakantie)), niet onlogisch.

Dat de huidige ploeg potentie heeft om de laatste 16 van het Europe cuptoernooi of de tweede ronde van het Champions League toernooi te halen, vind ik geen rare gedachte. Of zou de club zich weer eens willen richten op de ULEB Euro cup?

Wie zou er, na Braal, de volgende zijn die zijn contract verlengd? En met hoeveel seizoenen?

Gezien familieomstandigheden reken ik op Jason Dourisseau en Drago Pasalic. Verder sluit ik (potentiële) Nederlandse internationals (Arvin Slagter, Stefan Mladenovic en Sean Cunningham) niet uit.

Lance Jeter en Chase Fieler zijn waarschijnlijk de meest gewilde spelers. Wat beslissen zij? Jeter kende avonturen in Duitsland. Niet met heel veel succes. Zijn laatste avontuur (seizoen 2015/2016) leidde tot een terugkeer bij Donar (januari 2016).

Kiest de club voor spelers die de komende 3 seizoenen actief blijven of wil men het selectieproces ieder seizoen uitvoeren? (Tjoe de Paula is nu 36 jaar.)

Hoeveel groei verwacht men van jonge spelers als Sjoerd Koopmans en in mindere mate Bas Veenstra? (De afgelopen 2 seizoenen koos men voor een rotatie van 9 volwaardige selectiespelers aangevuld met 3 jeugdspelers.)

Ik hoop dat veel Nederlandse internationals contracten aangaan met Donar! Spelers die beschikken over ervaring in competities in Europese landen anders dan Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten